(Foto’s) Het Zintuigenpark Weert krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. Op dinsdag 14 november wordt om 10.30 uur één van de pronkstukken van het park ‘de kleurrijke houten libelle’ op het Feesteiland geplaatst. In het IJzeren Man gebied, tegenover de Kinderboerderij.

In het Zintuigenpark Weert komt een houten libelle van ongeveer 6×4 meter te staan waar de bezoekers op kunnen klimmen en klauteren. De libelle krijgt een prominente plek op het Feesteiland, waar alle zintuigen samen komen. “Door de vrolijke kleuren rood, blauw, groen en bruin krijg je meteen zin om erop te klimmen,” zegt Anita van den Boogaard, voorzitter van de stichting Zintuigenpark Weert. “In het natuurgebied Kempen~Broek, waar de IJzeren Man Weert deel van uit maakt, komen veel libellen voor. Omdat de kleurrijke libelle ook het symbool is van het natuurgebied Kempen~Broek, hebben we gekozen voor een speelelement in de vorm van een libelle én niet voor een eekhoorn of slang.”

Het doel van het Zintuigenpark Weert is dat de bezoekers de natuur intens gaan beleven door het prikkelen van hun zintuigen in een bosrijke omgeving. Het park is voor mensen met en zonder een beperking.

Het Zintuigenpark Weert wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Weert. Het park wordt aangelegd door het Weerter bedrijf in speeltoestellen en natuurlijk spelen, Spereco B.V.