(Foto’s) Het is de 11e van de 11e en dat betekent dat het vastelaovendj-seizoen weer is geopend. Veel Weertenaren zijn vandaag naar Maastricht of Roermond om dat te vieren, maar ook in Tungelroy is het vandaag feest.

Na het grote succes van de edities in 2011 en 2012 organiseerde stichting de Bokkeriejers uit Tungelroy wederom een pleinfeest. De Tungelroyse vastelaovendjvereniging heeft het Barbaraplein in Tungelroy weer omgebouwd tot een prachtige feestlocatie.

De eer was aan prins Jan en jeugdprinses Lu Xin om het feest te openen. Daarna werd onder de 22 bezoekers die als eerste op het feestplein aanwezig waren een frikandellenvlaai verloot. Na wat grappen en grollen gingen de bierflesjes open en de muziek aan. De sfeer zat er meteen lekker in.

Vanmiddag treden regionale carnavalsartiesten op en zal De Hoube dré band de feestelijke dag afsluiten.

Bekijk een sfeerimpressie van de opening.