Uitgebreid Lidl-dc officieel geopend

(Foto’s) Het grootste distributiecentrum van de Lidl in Nederland is woensdagmiddag officieel geopend in het bijzijn van wethouder Van Eersel en gedeputeerde Twan Beurskens van de Provincie Limburg.

Al zeven jaar bevoorraad Lidl haar supermarkten in Zuidoost-Nederland vanuit Weert. Het distributiecentrum bleek al snel te klein te zijn en vorig jaar werd gestart met de uitbreiding. Inmiddels is de grote verbouwing zo goed als voltooid. Zo is de vloeroppervlakte flink uitgebreid, zijn er extra parkeerplaatsen bijgekomen en zijn de voorzieningen voor de vrachtwagenchauffeurs uitgebreid.

Gisteren werd de uitbreiding gevierd met een officiële opening waarbij ook de wethouder en gedeputeerde van de Provincie Limburg voor waren uitgenodigd. Ze mochten een kijkje nemen in het distributiecentrum om zelf te aanschouwen hoe het proces in zijn werk gaat. Want naast de bevoorrading van de supermarkten worden op het Lidl-kantoor in Weert ook de ontwerpen gemaakt van de nieuwe Lidl supermarkten en medewerkers opgeleid.

Weetjes

Elke dag arriveren in Weert 120 vrachtwagen bij het distributiecentrum. Elke maand worden er 50.000 tot 60.000 pallets aan producten verwerkt waarbij zo’n miljoen doosjes worden versleept. Bij het DC in Weert werken tussen de 200 tot 300 personen.

Bekijk een impressie van het distributiecentrum.

[nggallery id=’5821′]