Verrassing voor vernieuwd Hospice

Plaats een reactie

(Foto’s) Tijdens de Open Dag op zaterdag 25 november van het geheel verbouwde Franciscus Hospice Weert werd het bestuur van de Stichting Eerbied voor het Leven aangenaam verrast.

Voorzitter Vincent Nies van de Crossmoor Charity Cup kondigde bij het overhandigen van hun eerste Lustrum brochure aan dat de opbrengst van hun Lustrumeditie op vrijdag 8 juni 2018 geheel ten goede zal komen aan het realiseren van een grote wens van het Franciscus Hospice. Het Hospice wil in de tuin een Stilteruimte bouwen. Een ruimte waarin bewoners met hun geliefden emoties en gevoelens in stilte kunnen delen.

Ook in 2016 wist de Crossmoor Charity Cup het Franciscus Hospice financieel te ondersteunen ten behoeve voor de toen geplande verbouwing.

Crossmoor Charity Cup voor goede doelen

De afgelopen 4 jaar wist de Crossmoor Charity Cup grote bedragen bij elkaar te brengen voor Weerter goede doelen: In 2014 voor het Toon Hermans Huis Weert € 41.815,00, in 2015 voor de Voedselbank Weert € 45.250,00, in 2016 voor het Franciscus Hospice Weert € 55.996,00 en dit jaar 2017 voor het Jeugdsportfonds Weert e.o. € 57.250,00.
“We gaan ervoor “ staat in de overhandigde brochure en in 2018 zal worden getracht een nog hogere opbrengst te gaan realiseren.

900 personen

Vanaf de opening heeft het Hospice aan ruim 900 personen een warm thuis kunnen geven aan de laatste dagen van hun leven. Dagelijks worden de bewoners en hun familieleden professioneel begeleid door een groep vrijwilligers.

Open dag op zondag

Op zondag 26 november is er een kijkdag en is voor iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

Bewoners

Vanaf woensdag zullen de bewoners vanuit de tijdelijke locatie op het Horne Quartier in hun nieuwe ruimtes kunnen en wordt het gehele gebouw weer in gebruik genomen.

Bekijk een sfeerimpressie van de heropening.

[nggallery id=’5808′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie