Het roer om bij Brothers

Algemeen Economie Evenementen Uitgaan 2 reacties 3 min. leestijd

Brothers Weert aan de Oelemarkt moet noodgedwongen haar naam veranderen. Dit is het gevolg van een kort geding dat onlangs heeft plaatsgevonden. Ondanks deze tegenslag laten de horeca-ondernemers zich niet uit het veld slaan en grijpen ze het aan voor een nieuwe start.

Kort geding over naam ‘Brothers’

Het bedrijf “Brothers Evenementen” uit Bunnik vindt dat de naam “Brothers Weert” voor verwarring zorgt en het een inbreuk is op het handelsnaamrecht. Het bedrijf uit Bunnik startte een kort geding bij de rechtbank en won deze.

In Nederland in ieder geval 6 horeca-ondernemingen, evenementenorganisaties en/of discotheken waar het woord “brothers” deel van uitmaakt. Toch was de rechter van oordeel dat het aannemelijk is dat het publiek zal denken dat Brothers Weert een nevenvestiging is van Brothers Evenementen uit Bunnik. Volgens de rechtbank geniet het bedrijf uit Bunnik grote landelijke bekendheid met de handelsnaam. Ook zouden de ondernemingen van gelijke aard zijn en is er sprake van overlap in het werkgebied. Zo zouden beide ondernemingen op landelijk niveau adverteren met de handelsnaam en maken ze gebruik van hetzelfde ticketburo. Dit zou volgens de rechter voor verwarring kunnen zorgen.

De rechtbank stelde het bedrijf in Bunnik in het gelijk met als gevolg dat Brothers Weert op zoek moest naar een andere naam. Ook moest de horecazaak uit Weert de promotie met daarin de naam ‘Brothers Weert’ per direct moest staken. Brothers Weert overwoog nog om in beroep te gaan, maar de advocaat- en proceskosten bleken hoger te zijn dan de kosten voor een naamsverandering.

Nieuwe start

Brothers Weert gaat nu verder onder de naam ‘Grand Café & Club 6001’. Het is een aanleiding om een nieuwe start te maken. Zo gaat men nu ook het café-gedeelte van het pand betrekken bij de exploitatie. Het wordt een grand café waarbij de nadruk zal liggen op sport. Dus waar je in de toekomst onder het genot van een hapje en een drankje kan genieten van diverse sporten op de tv-schermen. Maar eerst moet het nu nog leegstaande cafégedeelt grondig verbouwd gaan worden. Het café krijgt dezelfde stijl zoals in het club-gedeelte.

Ook wil men het club-gedeelte verder afbouwen. De ‘kuil’ in het midden van de danszaal zal verdwijnen zodat het gelijkvloers wordt. Ook wordt er een VIP-gedeelte ingericht. Men wil een vast programma gaan hanteren waarbij ook sprake is in de diversiteit van muziekstijlen. Men wil voor ieder was wils gaan bieden.

Met Grand Café & Club 6001 wil men bruisende bijdrage leveren aan het horecaplein Oelemarkt. Ondanks de tegenslagen gaat men weer vol goede moed aan de slag om het nieuwe concept ten uitvoering te brengen.

Meer info:
https://www.facebook.com/grandcafeclub6001/

Lees de uitspraak van het kort geding:
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI%3ANL%3ARBMNE%3A2017%3A5481

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties