Burgemeester Jos Heijmans was zaterdag te gast in het live radioprogramma Tros Kamerbreed op NPO radio 1. Heijmans was daar samen met burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem. Met hen werd teruggekeken op het jaar en wat er in hun stad heeft gespeeld.

Boven de partijen staan en eenheid en rust brengen. Hoe geef je als burgemeester handen en voeten aan die opdracht in een tijd waarin burgers hun verdeeldheid via de stembus niet onder stoelen of banken steken? Daarover praatte Jan Mom in de laatste editie van Kamerbreed met de burgemeesters die een bewogen jaar hebben gehad. Ook actuele kwesties zoals het verbod op zwaar vuurwerk kwam aan bod.

Onderwerpen

Heijmans (D66) is sinds 2011 burgemeester van Weert en staat te boek als eigenzinnig en iemand die de grenzen opzoekt van de mogelijkheden die zijn ambt hem biedt. Precies een jaar geleden legde hij een noodbevel op aan ‘aso-asielzoekers’ die in Weert voor onrust en overlast zorgden en hielp hij een Syrisch asielzoekersgezin, tegen de zin van toenmalig staatssecretaris Dijkhoff in, onderduiken. Op het AZC is het nu rustig en de Syrische moeder en haar kinderen hebben inmiddels een verblijfsstatus voor vijf jaar.

In het radiogesprek komt ook naar voren dat de burgemeester zich soms eenzaam voelt. Bij voorbeeld het nemen van moeilijke beslissingen of het bezoeken van mensen die een dierbare hebben verloren. Een saillant detail ter sprake, namelijk dat bij het uitvaardigen van het noodbevel afgelopen jaar ook de illegale vestiging van een bordeel op het AZC aan ten grondslag lag.

De burgemeester kijkt met veel vertrouwen terug naar de goede afloop in de genoemde kwesties. Ook is hij dankbaar voor de inzet en begrip van de Weertenaren.

Bekijk / beluister de uizending

https://www.nporadio1.nl/kamerbreed/onderwerpen/438729-ahmed-marcouch-burg-arnhem-en-jos-heijmans-burg-weert

65 REACTIES

 1. Bordeel op het AZC? Dat nieuws miste ik of lees ik het niet correct? Niet dat er iets mis is met een bordeel zolang de arbeidsvoorwaarden correct zijn, maar in een omgeving waar afgod allah popi is verwacht je zo’n plesant huis niet? Van allah mogen dat soort dingen volgens mij niet, de focus ligt daar op minderjarigen. Althans, onder zijn vlag worden er nog steeds kinderbruidjes uitgekozen.

 2. Ben uiteraard voor openheid van zaken, maar ik kan mij voorstellen dat er vanwege de openbare orde delicaten zaken (voorlopig) uit de publiciteit worden gehouden.

 3. Met de laatste zin niet eens. Alleen openheid van zaken naar waarheid kan een eventueel rot wegnemen. En als dat rot er niet is dan hoeft het ook geen eigen weg te gaan.

  Openheid van zaken is in geen enkel geval verkeerd, met de nadruk op in geen enkel geval.

 4. Alles wat het AZC in deskrediet kan brengen wordt verzwegen. Alle “positieve” dingen worden uitvergroot schijnt het.
  Als iedereen alles zou weten hoe ze met het personeel ed omgaan waren jullie niet allemaal zo positief.

 5. Ik mis de Partij voor Weert steeds opnieuw als het gaat om dit soort onderwerpen. Bij uitstek een onderwerp waar ze hun eventueel aanwezige fatsoen kunnen tonen. Met het bekennen van een duidelijke kleur is, mits het fatsoen niet ontbreekt, niets mis.

  Het hebben van een duidelijke kleur en daar niet voor uit komen, daarmee is van alles mis. Dat is liegen en huichelen. Hier zitten gemeenteraden, provinciale staten, eerste en tweede kamer en Brussel juist vol van.

 6. Dat mag je hier niet schrijven , want dan krijg ik weer een hele horde linkse wegkijkers op mijn dak die gaan klikken bij de moderators.

 7. Het zijn er denk ik niet heel veel die wegkijken, ze zijn alleen soms fanatiek en leggen anderen graag hun subjectieve waarheid op. Ze schermen vaak met gelijkheid voor iedereen maar zijn selectief in het geestelijk opgewonden geraken, bij het zien van een islamiet(ik overigens ook lichamelijk, zo heeft ieder zijn persoonlijke libido)

  Zijn soms lid van een partij waar ze geen vrijheid hebben(SP), proberen aan de rechter zijde de discussie dood te slaan middels het benoemen van vorm- en spelfouten bij de opponent en worden populair nogal snel vergeleken met een Gutmensch.

 8. Niet alleen van de PvW, maar ben geinteresseerd in de mening van ALLE partijen als het gaat om het al dan niet verlengen van het contract met het COA, ca 2,5 jaar na de komende verkiezingen in maart. Dit zal mede bepalen op wie ik ga stemmen in maart. En zoals de burgemeester al zei zijn de GR verkiezingen DE gelegenheid voor de burger om zich hier over uit te spreken. Heb misschien niet goed opgelet, maar heb nog geen partij hierover gehoord. Mochten ze dit allemaal doodzwijgen, dan zal ik ook zwijgen, door niet te gaan stemmen

 9. En dat is juist het probleem, de mening voor de verkiezingen is een andere dan na de verkiezingen. Alles is afgestemd op die trede hoger. En Brussel heeft als hoogste trede de NWO. Opgericht door het Vaticaan. En dit pedofielenhuis met oog voor het aannemen van miljarden aan bloedgeld, dient direct de zonnenafgod Swabbertje(geen officiele naam) en deze zonneafgod met als herkenbaar symbool de driehoek, is het zusje van afgod allah. En deze twee zusjes besturen de laatste afwijkende wereldmacht(Daniel 7), de NWO. Met paradepaardjes all over the world maar niet in de minste plaats de Bohemian Grove, waar oa het offeren van kleine kinderen aan de orde van de dag is.

  In naam van Hashem Yahshua

 10. Dat is juist het enige correcte mbt toekomst dat je kunt doen. Mijn mening is op basis van de laatste decennia.

  Komende verkiezingen zouden wellicht heel anders kunnen verlopen.

 11. Niet eens over een bordeel geoordeeld wat mij betreft. Stelde een vraag of ik het juist las. Als je een oordeel wilt of advies over een bordeel, dan kan ik er in Italie nog wel een hoop opnoemen, maar die vrouwen werkten veelal aan de weg. Ook bezit van Nigeriaanse en Italiaanse maffia, veelal Nigeriaans. Onder valse voorwendselen naar Italie gelokt, tussen de 60 en 80.000 euro bij elkaar werken zonder paspoort. Dat wordt direct na aankomst in bezit genomen. Na gemiddeld een jaar of vijf a zes hebben ze hun “schuld” afbetaald en mogen ze de fabriek in voor ongeveer 500 euro in de maand. Was lange tijd een ervaringsdeskundige die ook graag het gesprek aanging. Was in die tijd overigens een atheïst, echter met oog voor de vrouw zelf. En verder zijn er een paar aardige Chinese massagesalons in Milaan, meer dan een paar. Maar ook daar zijn de vrouwen bezit.

  Of ik het nu nog zou doen? Als ik er de tijd voor zou hebben wel, ik ben namelijk helemaal vrij en hoef me nergens meer voor te schamen.

  Dankzij Hashem Yahshua

 12. @ Jeroen van Rosmalen,

  Je weet het allemaal zo goed…..kritiek op de PVW , was jij daar geen lid van een tijd geleden?
  Woon je in Weert? nee…..!
  oproerkraaien is wat je doet, mensen tegen elkaar opzetten en dan met intellectuele onsamenhangende verhalen komen…..ga in je eigen stad de wereld verbeteren……succes en ik wens je al het beste toe

 13. Kritiek op de PvW? Die kritiek kan ik nergens ontdekken. Ik hoop dat ze de komende verkiezingen de absolute meerderheid halen. Het zou helpen indien ze zich daaraan vooraf kunnen profileren, op een correcte manier.

  Gewoon zeggen waar je voor staat.

  En meer niet eigenlijk.

 14. Verder heb je gelijk, heb me anderhalf jaar ingezet voor de PvW, het was een soort van stageplek. Hoe om te gaan met een bevolking die van leugens aan elkaar hangt. Totaal niet meer voor zichzelf durft uit te komen en de ene leugen met de andere dicht.

  Maar zoals overal zijn er in Weert ook uitzonderingen, ook al is de Limburgse cultuur er eentje van met een omweg iets proberen duidelijk te maken. Martijn Smolenaers van Weert Lokaal is zo’n positieve uitzondering. Wanneer hij door krijgt waar het karakterloze Weert Lokaal voor staat is hij er zo weg. Daarnaast Tim Nijs van NWO partij D66 die relatief eerlijk man en paard durft te noemen maar nog niet beseft waar D66 werkelijk voor staat. Verder had Tessa Geelen van het CDA iets aantrekkelijks, maar dat was vooral fysiek. Lid zijn van een partij als het CDA gaat alleen zonder een leugen gepaard indien je Yahshua aannam als verlosser en Adonai als Vader, anders gaat het zetten van je handtekening onder een lidmaatschap van het CDA samen met de eerste leugen, het pretenderen christen te zijn.

  En ongetwijfeld lopen er in Weert vast nog meer mensen rond die proberen eerlijk te zijn, maar dat zijn er niet veel.

  Dat is het antwoord op het andere deel van je bijdrage, van waarom Weert. De PvW vertegenwoordigt verder op een uitstekende manier de Weertenaar. Het voordeel van hen is dat ze niets hebben met de etiquette zoals ze in elk stadhuis gelden. En elke partij die dat heeft in een stad verdient de volle steun.

 15. Hopelijk de laatste stuiptrekkingen van deze D66-er. Zal zijn nieuwe termijn vermoedelijk niet volmaken dus verlegt zijn activiteiten maar beter naar radio en TV. Heel wat interessanter dan de functie van 1e burger tot een unaniem succes voor alle(!) Weertenaren te maken.

 16. En als je dan namen noemt @disqus_OOGTjwaZ8E:disqus dan kan daar nog een positieve bij. Betreft Najat Karime van DUS Weert. En dat is daar het enige lichtpuntje wat ik in 6 bijeenkomsten kon ontdekken op het gebied van bevlogenheid en oprechte bedoelingen. Ze pleitte daar voor een moskee in het centrum van Weert(oude stadhuis) en dat deed ze in al haar oprechtheid. Dit op de vraag waar Weert die 6 miljoen aan zou kunnen besteden. Dat mijn mening daar haaks opstaat deed en doet er in zijn geheel niet toe. Wat mij betreft is elke moskee er eentje te veel, maar dat terzijde.

  Haar pleidooi is in eerste instantie juist genotuleerd door DUS maar toen de uitgewerkte verslagen verschenen was haar punt verdwenen. Later op Facebook toen dit punt opnieuw naar voren kwam werd het door de ook structureel liegende lijsttrekster weggecensureerd.

  Ben met deze kanjer van een vrouw prive verder ook nog naar een avond van Weert Lokaal geweest en er was een prettige klik. Alleenstaande moeder die met de hoop leeft om in deze verrotte maatschappij ooit nog aan een correct betaalde baan te komen. Intussen beseft ze niet dat haar vrijwilligersbanen die ze nu vervult ten goede komen aan de nooit genoeg hebbende maatschappij dominerende egoïsten. Beleidsbepalers die misbruik maken van de onderkant van de samenleving. Gratis arbeid verkocht door Kleinsma onder de leugen participatiemaatschappij. Andere termen voor gratis arbeid zijn stagelopers en niet betaalde reintegratiebanen voor mensen die langer dan twee jaar thuis zaten. Omdat ze zogenaamd weer moeten wennen om te gaan werken.

  Vroeger was er geen stageloper en was de betaalde proeftijd voldoende om te bepalen of iemand geschikt was.

  En ook nu gaat de eer naar Hashem Yahshua. Hij is en was degene die voor vrijheid gestreden heeft. En Hij zal over een niet heel te lange tijd opnieuw terugkomen, maar dan definitief.

 17. Burgemeester moet naar mijn mening, iets minder de landelijke media opzoeken en iets meer in gesprek gaan met de gewone Weerter burger. Niet de mensen die aangesloten zijn bij allerlei maatschappelijke clubjes.

 18. Jullie hebben niet in de gaten dat met Marcouch en Abboetalleb de 5e colonne binnen is gehaald. Gevoed door d66 en groenlinks die een hekel aan ons hebben

 19. Marcouch is me onbekend als geleid voorwerp van afgod allah, maar voor wat betreft Aboutaleb heb je helemaal gelijk. Dit is de gevaarlijkste politicus van Nederland terwijl hij als een verlichte islamiet wordt gezien. In een NCRV-KRO docu twee jaar geleden werd duidelijk hoeveel invloed de relatie met allah op hem heeft, tot ver in zijn arbeidsleven.

  In die docu werd duidelijk dat deze dienaar van afgod allah niets schroomt om op een zo belangrijk mogelijke positie te zitten binnen de feitelijke macht. Zelfs een aanmelding bij destijds de LPF schuwde hij niet. Hij leeft voor allah.

  Net zoals je met de Schepper een levende relatie kunt onderhouden die naast zwaar ook bijzonder boeiend en erg mooi is, zo lukt dat met een afgod ook. Yoga/reiki en dat soort zaken is van Boeddha en daarnaast hebben we miljoenen islamieten die inderdaad die levende relatie onderhouden met allah.

  Allah is de grootste kleine tegenstander van de Schepper en vindt in relatie eerlijkheid niet belangrijk. Dit althans is mijn conclusie nadat ik met enkele praktiserende islamieten sprak. En ook de leugenaar Abutaleb bewees dat. De Schepper daarnaast laat je helemaal vrij maar steekt niet onder stoelen of banken dat Hij de leugen weerzinwekkend vindt. Daarnaast bewijst Hij in relatie dat je de leugen niet nodig hebt.

  Allah heeft overigens nog meer onder zijn hoede dan alleen het karakteristieke islamgebeuren, ook de drang naar geld wordt door hem gevoed. Overigens heeft de Schepper nagenoeg geen vertegenwoordigers in de politiek of kerkgebouwen, daar zijn het veelal naamchristenen die er een klinisch geloof op na houden.

  In naam van Hashem Yahshua

 20. Nee , dat zoek ik niet achter deze 2. Wil wel weten of dat gebaseerd is op Theo van Gogh zijn uitspraken of op uitspraken van Pim Fortuin. Verder volg ik de gehele discussie, ben echter volledig zonder geloof grootgebracht, dat is in deze kwestie een manco. Vindt Abboetalleb wel een eng mannetje, dat heb ik bij Marcouch niet. De uitleg van Jeroen van Rosmalen maakt opnieuw weer veel duidelijk.

 21. Volgens mij weet je er inhoudelijk helemaal niets vanaf, omdat je er niet komt en niet praat. met mensen die er werken. Die onderbuikgevoelens die jij en je +1 stemmers hebben, die heb ik niet. De angst die jij en je +1 stemmers voelen ervaar ik niet. Verder mag je hier alles schrijven denk ik, zolang het enigszins beschaafd blijft. =]

 22. Dat klopt, zou alleen maar angst en haat zaaien. Ook de vele isis aanhangers die zo ons land zijn binnengekomen wordt verzwegen, of dat verstandig is, doe daar geen uitspraken over. Deze info is rechtstreeks van andere vluchtelingen.

 23. Trent, het was tot een half jaar geleden zeker aan de hand, daarna heb ik geen rechtstreekse info van het azc meer. Maar het klopt dat er zeer heftige dingen zijn gebeurt ook naar personeel azc toe. Wat dat betreft schrijft Sjra geen onzin.

 24. Oh dat kan zeker. Je krijgt altijd gedoe als mensen op een kluitje zitten. Is met Carnaval, Oelemarkt, eigenlijk altijd als er blanke jeugd en alcohol in het spel zijn. Alleen is dat op de een of andere manier dan weer totaal niet noemenswaardig.

 25. Wanneer een partij dit contract NIET wil verlengen en u het daarmee eens bent, dan stemt u op die partij.
  Wanneer uw partij vervolgens geen meerderheid krijgt in de raad bestempeld u dat dan als kiezersbedrog ?
  M.a.w. ; het zal altijd een kwestie blijven van voor- en tegenstanders.
  Door niet te gaan stemmen geeft u het recht om mee te beslissen al bij voorbaat op, dat lijkt mij onverstandig.

 26. Nederland heeft massaal gekozen voor de huidige politiek met Minister Rutten aan het roer.
  Daar was de meerderheid van Nederland het mee eens toch.
  Deze zelfde politiek geeft de opdracht om vluchtelingen massaal te plaatsen waar dan ook.
  Weert geeft (zo als het hoor) antwoord op deze vraag door vluchtelingen op te vangen.
  Het is dus onze taak om deze mensen op te vangen.
  Als je hier nu ineens moeite mee gaat krijgen had je anders moeten stemmen toen het nog kon.
  Dus nu niet klagen als er iets gebeurt wat wij niet willen, vluchtelingen zijn bang en onzeker.
  Dat er af en toe problemen ontstaan tussen groepen mensen die gewend zijn om te vechten voor hun bestaan is niet vreemd.
  Daarvoor is het COA in het leven geroepen om deze mensen rust en zekerheid te geven.
  Ook onze burgemeester heeft dit goed begrepen, en staat achter dit beleid.
  Ik hoor alleen de mensen die niets weten over de procedure en opvang van vluchtelingen.
  Zoals gewoonlijk is het de angst en onzekerheid van personen die onwetend natuurlijk direct hun mening moeten geven.
  Als je niets weet, wees dan stil of kom zelf helpen als vrijwilliger dan zie je wat dit beleid daadwerkelijk inhoud.

 27. Onzin, de partij van Rutte, de vvd,heeft door de verkiezingen slechts 33 vd 150 zetels weten te bemachtigen dus jouw bewering ‘nederland heeft massaal gekozen voor deze politiek met Rutte aan het roer’ is onjuist.Na de verkiezingen heeft de kiezer ook geen invloed meer op de samenstelling van een regering en haar te voeren politiek en is het ‘ bedankt voor je stem’ en wij, de regering, leiden en jullie, het volk, lijden.

 28. Klopt als een zweerende vinger!

  Wij staan op de grens van 2018 Piet. De moderne tijd met al haar voor/nadelen en daar moeten wij, of we nu willen of niet, op alle gebied mee aan de slag!

  Gelukkig is er binnen ons systeem ruimte voor vrijheid/openheid op alle gebied. Ik maak mij wel zorgen hoe er met deze vrijheid en openheid wordt omgegaan. Het wordt er onderling niet vrolijker op. Leerproces?

 29. Als na een normaal besluitvormingsproces de meerderheid van de raad voor verlenging zou stemmen, dan zou ik daar mee kunnen leven. Ik constateer echter, dat bij de komst van het azc er geen sprake was van een normaal proces en met het oog op de komende verkiezingen heb ik ook nog geen partij gehoord en ik vind, dat ik dit als kiezer wel mag vragen.

 30. COA houdt zich zelf in stand. Is heel veel gratis geld dat ze weg mogen geven.
  De hele asielzoekerindustrie meent dat wij achterlijk zijn , maar ze willen alleen hier maar een dikke boterham aan verdienen.

 31. Dat ben ik niet met u eens, de vvd is nog wel de grootste maar is ook afgestraft.
  Wat er nu ook in het verschiet zit met dit kabinet zal zeker ook gevolgen krijgen.
  De wet Hillen, de salderingsregeling , het lage btw tarief, de energie toeslagen het eigen risico, de zorg premie. Dit raakt bijna alleen de onderkant van NL. Rutte zijn woorden we gaan er op netto in inkomen op vooruit, maar aan de andere kant pakken ze het driedubbele terug. Energie is voor de onderkant al bijna niet meer op te brengen. Dan gaat ook nog de huurtoeslag omlaag.
  Dan denk ik ook nog dat maar weinig kiezers voor dit complexe kabinet is.
  Maar ik ben wel voor opvang en wens ze in tegenstrijd met vele hier alle goeds geluk en voorspoed in 2018 als nieuwkomer in ons landje. Van mij mag ook alles hier blijven wonen, zeker alle gezinnen met kinderen die nu hier opgroeien.

 32. Wat een rare en volstrekt niet onderbouwde opmerking. Hoezo de laatste stuiptrekkingen? Is zojuist begonnen aan zijn tweede termijn.

  Unaniem succes voor alle (écht alle?) Weerternaren is onmogelijk, wat er ook besloten wordt of uitgevoerd, hier zullen altijd ontevreden, naargeestige zolderkamerterroristjes blijven klagen.

 33. Klopt het wordt afgepakt, dus eigenlijk diefstal. Belasting op belasting. Allemaal om die linkse hobbies te kunnen bekostigen.

 34. Helemaal eens Piet. Wil er eigenlijk nog wel iets aan toevoegen. De omstandigheden binnen de opvang mogen aanzienlijk beter. Daarnaast is de opvang in Europa niet nodig, die kan daar met ons geld. Bijna alle politieke partijen maken zich onder druk van Brussel doelbewust schuldig aan de handel in slaven. In dit geval islamitische slaven.

  Deze mensen zijn op meerdere fronten slachtoffer. Ze zijn, net als wij, bezit van de NWO, zijn daarnaast slachtoffer van onze NWO oorlog en zullen in de toekomst vanuit de bijstand onder de noemer vrijwilligerswerk gratis werken. Ten gunste van het grootkapitaal en haar aandeelhouders. Als tegemoetkomer wordt de maatschappij naar de wensen van afgod Allah ingericht. En dat zullen wij weten. Niet dat de onbetrouwbare allah ook maar iets voorstelt, hij veroorzaakt slechts ellende, veel ellende.

  Wij, veelal dik gevreten, ontevreden, onbeschofte, egocentrische en nooit tevreden huichelende Nederlanders verdienen niet beter. Het volk dat voor tirannen zwicht verliest lijf en leden, dan dooft het licht.

  De Liefde zal voorlopig via de enige brug bereikbaar blijven. In weerwil van wat het Vaticaan zegt, is er maar één weg die naar de Schepper van hemel en aarde leidt. En zijn naam is Yahshua, de Heer. Deze zal de komende tijd massaal gezocht worden. Gevonden door hen die inderdaad snakken naar de broodnodige liefde. Liefde die hier op aarde bij mensen niet gevonden wordt.

  In naam van Hashem Yahshua

 35. Nog een toevoeging, Wij Europa en de USA, hebben mee gezorgd voor platbombarderen van stedelijk gebied. Vindt in tegenstelling tot Amerika dat wij wel degelijk een rol moeten spelen in geld, menskracht en machinerie om versnelt na het verwijderen van Baššár al-Asad aan wederopbouw mee te helpen. Ik vindt dit zelfs een plicht.

 36. Mag ik hieruit opmaken dat u veel financieel hieraan bijdraagt, laat me niet lachen. Dit onderwerp verdiend geen lach. U maakt zichzelf inmiddels lachwekkend. U kunt de verwarming aanzetten heeft internet en zal ook nog wel een mobile telefoon hebben, kennelijk genoeg energie om hier te ageren, dus ook genoeg gegeten.

 37. Prima, dan betalen jullie toch allemaal wat extra’s als jullie ze zo graag hier hebben.
  Of nog beter: neem er 3 in huis.
  Maar ik ben ook niet de beroerdste; ik ben ook bereid een mooie Kossovaarse van een jaar of 20 in huis op te vangen.

 38. U bent zeker erg trots op uzelf, maar in dit huis slaapt regelmatig een vluchteling. Eet ook hiermee, zelfs oud en nieuw mee gevierd. allemaal in ons gezin. U hoort voor mij nu bij de stumperds van ons land zal ook niet meer op u reageren.

 39. De laatste keer dan, zelfs vannacht de achtergebleven familie daar in Syrië, live de beste wensen gedaan. Stumperd.

 40. Hebben ze meteen een afspraak gemaakt wanneer ze terug gaan om het land weer op te bouwen?
  Of komt dadelijk opa en oma en de rest van de familie hierheen in het kader van gezinshereniging? Die dan ook aan het uitkeringsinfuus moeten voor de rest van hun leven.

 41. Jeroen, ik stop met energie geven aan de stumperds van Weert.
  Ik laat ze met hun instelling lekker alleen, gegroet brabander.
  Heb mijn tekst hier weg gehaald.

 42. Dat is jammer, vond jouw teksten wel prettig om te lezen. Zelf zie ik het overigens niet als een beter of slechter slag volk. Een mens is niet te oordelen op basis van afkomst en of religie. Het gaat louter om het hart van mensen. Dit is geen verdienste maar een geschenk waar niemand enige invloed op had toen zijn lichaam geboren werd. Dit geschenk is niet aardrijkskundig bepaald.

  Wel is het zo dat aan de hand van daden vast te stellen is of het het slechte is dat door iemand naar buiten komt, of het goede.

  In deze tijd floreert in toenemende mate het slechte. De eigen identiteit wordt massaal ontdoken, het gaat er bij velen om hoe dat ze bekend staan, niet om wie ze zijn. Daarnaast verlangt de massa ook de leugen. Het gaat een persoon uit de massa er dan ook om wat een ander vindt om zelf een mening te kunnen vormen, lees zelfs durven vormen.

  Als iemand het lef heeft om zichzelf te zijn wordt hij of zij door diezelfde massa geoordeeld en of veroordeeld. Via social media is de drempel helemaal laag geworden. Inhoud en feiten doen er steeds minder toe. Als ik maar kan scoren, als ik de overtreffende trap maar kan inzetten om beter te scoren dan die andere in mijn vriendenlijst die dat ook vindt.

  Maar goed, het beste!

 43. Inderdaad, in tegenstelling tot wat de mink en ook jij dus verspiegelt naar een intepretatie om mensen met een schuldgevoel op te zadelen.

Comments are closed.