Tijdens de jaarwisseling feest heel Weert er op los. Op de eerste dag van het nieuwe jaar liggen veel straten dan ook bezaaid met vuurwerkresten. Verdwaalde vuurpijlen, Chinese matten die de straat knalrood hebben gekleurd en losse rotjes.

In 2016 lanceerde de stichting Nederland Schoon een actie genaamd ‘Nieuwjaarsvegen’. De organisatie riep Nederland op om na oud en nieuw samen met bewoners de handen uit de mouwen te steken voor een schone straat. Een aantal jongeren in de Magdalenastraat gaven gehoor aan deze oproep en staken de handen uit de mouwen om de achtergebleven vuurwerkresten van hun buurtgenoten op te ruimen.

“Onze opschoonactie na oud en nieuw was een spontane actie en kon rekenen op veel positieve reacties van buurtbewoners!” vertelt Weertenaar Ibrahim Doslu. “Ik zie dat we heel erg goed zijn in feesten, maar we laten de vuurwerkresten vaak te lang op straat liggen. Het nieuwe jaar is de kans om samen met buurtbewoners de handen uit de mouwen te steken en 2018 gelijk goed te beginnen! Dit soort opschoonacties zorgen niet alleen voor een schone buurt, maar brengen buurtbewoners ook samen! Ik zou niet weten waarom we dit niet moeten doen.” aldus Doslu.

Via de website van Supporter van Schoon: https://www.supportervanschoon.nl/actie-aanmaken/maak-actie-aan kunnen mensen hun eigen opschoonactie aanmaken. Op dit moment zijn er twee straten in Weert die de nieuwjaarsvegen op 1 januari organiseren.

19 REACTIES

 1. Als ze iedereen die in de bijstand zit een bezem geven, is de rotzooi ook zo opgeruimd en zie die kosten ook nog goed besteed

 2. Goh, wat is dit een lage reactie, schoppen tegen diegene die het echt niet makkelijk hebben en waarvan er zoveel zijn die graag zouden willen werken en bij de samenleving willen horen door zich in te zetten ervoor.
  Maar door vaak een mankementje of slecht opgeleid, vaak ook door dat mankementje, aan de kant gedwongen zijn. Schaam uzelf Janmaat.
  Iedereen die vuurwerk afsteekt hoort ook zijn rotzooi op te ruimen, dat is heel normaal en niks bijzonders, gewoon fatsoen en fatsoen moet je doen.
  De kids hier mogen afsteken op 1 voorwaarde je ruimt voor de volgende dag 12 uur alle bende op, ongeacht wat en hoeveel je gedronken hebt.

 3. Hé Janmaat,
  Heb je er ook wel eens aan gedacht dat er heel veel mensen die een uitkering hebben zich kapot solliciteren maar het niet lukt. Je doet met jouw uitspraak veel mensen veel pijn. Je hebt met zo’n uitkering niets maar dan ook niets te makken. Ten tweede, waarom moeten juist deze mensen de rommel opruimen van een ander opruimen, en waarom mag de veroorzaker de rommel laten liggen. Ik heb zo de indruk dat jij bij de laatste groep hoort. Het merendeel dus.
  Jij moet je diep schamen.

 4. Beste Trend, ik vond toch dat ik hem van repliek moest voor zien.
  Zijn reactie staat nu onder toestemming moderator.
  Zodra hij verwijderd is, verwijder ik deze reactie en pas mijn eerste reactie aan.

 5. Rommel zelf opruimen of in vuilnisbakken deponeren..geldt niet alleen voor afval van vuurwerk op 1 januari …maar het hele jaar door..!!!
  Dit is natuurlijk een goed initiatief, als symbool…maar kijk eens in de parken, in groenstroken, in sloten en langs wegen…..overal rommel.
  Ga eens kijken na een feestdag, uitgaansdag in de stad…vooral op de Oelemarkt Rommel, Rommel, Rommel..en wie doet er wat aan..? NEMUS..!!!

 6. Het is toch eigenlijk van de zotte dat dit nieuws is!
  In onze tijd was het niet meer dan normaal dat je je eigen rotzooi opruimt. Dat je in de herfst de bladeren opruimt. Dat je in de winter je stoep sneeuwvrij maakt. Tegenwoordig is dat iets bijzonders. Schang!

 7. Daar sluit ik mij helemaal bij aan!

  Toch ook heel normaal dat we dit soort zaken even voor de senioren buren meepakken! Misschien in het nieuwe jaar niet zoveel op elkaar letten en daar waar nodig gewoon zoals het hoort de pootjes uit de mouwen steken!

 8. U begrijpt hem niet zal straks deze reactie verwijderen.
  Mijn reactie is aangepast na de opmerking van Trent.
  Ik had gereageerd op de inhoud van Janmaat zijn reactie en
  dat heet troll voeden, Trent schudde mij wakker. Mijn reactie was ook vroeg in de ochtend.
  Ongepaste reactie`s zijn inmiddels makkelijker te melden bij de moderator via het driehoekje rechts van de reactie.
  Daar heb je nu de keuze waarom je een reactie als ongepast wilt laten verwijderen, voor mij was het nieuw, maar het is kei goed geregeld hier op het Weertse forum. De reactie van Janmaat is inmiddels door de moderator verwijderd, opnieuw mijn complimenten hoe het nu hier gaat.

 9. Stinkjaloers, dat ben je. Want volgens mij dwingt niemand je om Ibrahim te volgen op twitter [of instagram], of wel soms?

 10. Wat een nare reactie, over iemand die een voorbeeld zou kunnen zijn voor velen. Deze jongeman voegt de daad bij het woord, ik kan er alleen maar enthousiast over zijn en ik ken hem niet. Ik denk dat Trent Boyett gelijk heeft.

 11. Dit oordeel heb ik niet. Heb eerder wel vastgesteld en kan dat ook aantonen dat deze man van de SP laf is en daarnaast een leugenaar.

  Maar ook dat is niet vreemd, het is dezelfde selectieve verontwaardiging als het gaat om het in deze tijd niet meer opruimen van je stoep.

  SP betuttelt graag, nu dus de gratis aansporing om de rommel op te ruimen. Via een kanaal dat wel vaker gutmensch propaganda integraal lijkt over te nemen. Ach, ieder zijn hobby. Zelf ruim ik helemaal geen vuurwerk op.

 12. Bla bla bla mensen afkraken op sociale media en vervolgens daar laten zien hoe goed je wel niet bent maakt je nog geen goed persoon.

Comments are closed.