Bekijk de cartoon gemaakt door Rim Beckers van www.kartoon.nl. Deze week als onderwerp de kernbommen die in Kleine Brogel, vlak over de grens bij Weert, liggen opgeslagen (http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171211_03236963) en de kerndreiging van Tihange.

8 REACTIES

 1. De angst voor Tihange, zo overdreven die angst. Dat gaat nooit een kernsmelting zoals Tsjernobyl worden. De angst voor de kernbommen in kleine Brogel, komt door de Russen, deze hebben laatst geoefend op aanvallen op NL en België ingeval van escaleren van het Oekraïense conflict, de NAVO gooit hier intussen kolen op het vuur door extra bewapening te geven waardoor de strijd alleen maar kan gaan verhevigen.
  Als het conflict daar escaleert en de Russen zich bedreigd voelen door de NAVO dan krijgen we 2 flitsen te zien Volkel en Kleine Brogel, daarna sluiten alle ogen en bewoning in oost Brabant en Noord midden Limburg en Belgie`s Limburg. Dit scenario heeft een veel grotere kans dat het gaat gebeuren dan een kernsmelting van Tihange, of van Doel.
  Om co² neutraal te zijn in energie opwekking kunnen we eigenlijk niet zonder kernenergie om de achtervang op te vangen als er geen wind of zon is. Nu gebeurd dat door kolen, hier vlak over de grens, omdat in Duitsland na de vloedgolven in Japan de angst voor Nucleaire energie Merkel zo bang heeft gemaakt dat kolen het hebben gewonnen. Deze vieze grijze stroom van RWE gaat ook naar NL.
  Frankrijk draait voor 90% op kernenergie zonder problemen de co² kaart van Frankrijk ziet er ook een heel stuk beter uit dan die van ons en Duitsland.
  Wat dat laatste betreft zijn de gevolgen van de massale bruinkoolverbrandingen vele malen erger dan de dreiging van de Russen of de kans op een kernsmelting van Tihange en Doel.

 2. Dank u, speciaal voor de zondagochtend lezers geschreven.
  Misschien dat humor het wat smeuïger gemaakt had, maar vond dat niet nodig. Zomaar bloedserieus, zonder glimlach.

 3. Wanneer de russen een atoombom op Volkel en Kleine Brogel gaan gooien is er wel iets meer aan de hand en dan vallen ze ook wel elders. Met andere woorden dan gaan op meer plekken dan oost brabant en noord limburg de lichtjes uit. Is natuurlijk niet uit te sluiten, maar zal ook niet worden voorkomen, door alleen de kernbommen van deze 2 locaties te verwijderen. Sta me toe, dat ik me ondertussen iets ongeruster maak over een ongeluk in Tihange of Doel en de gevolgen ervan. Als we maar een klein deel meekrijgen van het geklungel al daar, dan is dit zeker niet denkbeeldig. De bezwerende woorden van Mevrouw Melanie dragen hier ook niet toe bij. Er is niet veel nodig om de omgeving in een straal van 100km behoorlijk te vervuilen of het maaswater voor hele lange tijd te besmetten.

 4. Maakt u zich niet zo ongerust over Tihange, de haarscheurtjes zijn er al vanaf de bouw in 1975 Tihange1, 1983 Tihange2 en 1985 Tihange3 evenals de insluiting van waterstofvlokken in de mantel.
  De lekkage vindt plaats in het deactiveringvat dus niet in het reactorvat.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kerncentrale_Tihange
  Tihange staat onder zo een groot internationaal wetenschappelijk toezicht daar konden ze in Tsjernobyl alleen van dromen. Het runnen van Tihange geklungel noemen bevestigd dat u zich niet gestoord voelt door enige kennis. Ga eens lezen op Wiki dan stemt dat u misschien wat geruster.
  Maar volg dan ook de ontwikkelingen rond Oekraïne de Russen vlogen 2 weken geleden nog in ons luchtruim onaangekondigd.

 5. Onder het artikel kun je je mening geven door op een icoontje te drukken wat je van het artikel vindt. Het is jammer dat “niet leuk” een rode boze smiley laat zien. Vind het niet leuk deze tekening maar ben er alles behalve boos over. Ieder zijn smaak.

Comments are closed.