Politie haalt verwarde man uit woning

Nederweert – (Foto’s / video) De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 15.30 uur gealarmeerd voor een incident in de Florastraat in Nederweert.

In een woning was een man compleet door het lint gegaan. Hij had hierbij goederen via de achterzijde van de woning naar buiten gegooid. Buurtbewoners maakten zich ongerust en waarschuwden de politie.

De verwarde man wilde zijn woning niet verlaten en daarop volgend besloot de politie om met een hond naar binnen te gaan. De straat werd hiervoor tijdelijk afgesloten. Vervolgens ging de politie de woning binnen waarbij de voordeur werd geforceerd met een ram. Daarna kon de man met hulp van de politiehond worden aangehouden.

De man was lichtgewond geraakt en is vervolgens met politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling in het ziekenhuis zal de politie zich verder ontfermen over de man zodat hij de juiste hulp krijgt.

Hulpdiensten eerder op de stoep

Op 10 december j.l. stond de brandweer op de stoep van het betreffende gebouw. Toen werd er een ‘hinderlijke’ lucht waargenomen. Er werd echter geen gevaarlijke situatie waargenomen.

Video aankomst politie

https://youtu.be/7qITgGmaohg