Cycle for Charity reikt cheque uit

2 reacties

Cycle for Charity uit Stramproy heeft afgelopen jaar wederom een drietal succesvolle activiteiten georganiseerd welke ook dit jaar goed zijn ontvangen. De WC-papieractie, de 100 mijl van Rooj en ook de Cycle Marathon, zullen met wat kleine wijzigingen, daarom ook volgend jaar zeker worden gecontinueerd.

Mede door alle mensen die hebben deelgenomen aan hun activiteiten en alle bijdragen, zijn ze weer in staat geweest een mooi bedrag bij elkaar te verdienen. Met een dikke cheque konden ze afgelopen woensdag 6 december afreizen naar Maastricht om deze te overhandigen aan de stichting Five4Five en het Kankeronderzoek Fonds Limburg.

Bezoek in Maastricht

Na een hartelijk ontvangst werd de groep van Cycle for Charity door vier leden van een van de onderzoeksteams ontvangen. Bij een gezellige sfeer kregen ze nader uitleg over één van de vier onderzoeken, die mede met deze bijdrage wordt uitgevoerd. Marcel Bours uit Weert, onderzoeker van de universiteit van Maastricht, vertelde gepassioneerd over het onderzoek waar hij zelf bij betrokken was, namelijk gezondheidsverbetering voor patiënten met dikke darmkanker (de EnCoRe studie). Een aspect van het onderzoek, betrof de algehele fitheid van een patiënt en het effect hiervan op de levensverwachting en het herstel. De fitheid van patiënten wordt zowel vooraf als na de operatie gemeten en steeds meer wordt benadrukt om patiënten zoveel als mogelijk tot vlak voor de operatie, maar ook zeer snel erna, te stimuleren veel te bewegen en actief bezig te zijn, en zo weinig mogelijk zich patiënt te laten voelen.

Overhandiging

Na de uitleg kon men zelf ook ervaren hoe een van de testen werkt. Na enige aarzeling, traden Jac en Marc naar voren en gaven een korte demonstratie op de spinning fiets die wordt gebruikt als fitheidstest. De fiets was duidelijk onder de indruk door de capaciteiten van deze mannen, want enkele metertjes haperden en sloegen alle kanten op. Na deze fysieke inspanning, waren ze aangekomen bij het overhandigen van de cheque van maar liefst € 9.000 aan Marcel Bourgonje en Jan Levels.

Het was een boeiende avond en het geeft ons en hopelijk iedereen, een goed gevoel, te zien dat het geld dat is verzameld op een nuttige manier wordt besteed en ook zeker wordt gewaardeerd door de ontvangers ervan. Cycle for Charity wil het onderzoeksteam hartelijk bedanken voor de mooie inkijk in het onderzoek en wensen ze veel succes en hopen natuurlijk op baanbrekende resultaten.

Afsluitend wil Cycle for Charity alle mensen nogmaals hartelijk danken voor de steun bij hun activiteiten en ze hopen, ook voor de toekomst, op jullie steun te mogen rekenen bij onze activiteiten in 2018.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties