Drie keer winst voor Fresh Allstars

De afgelopen drie weken haalden de Fresh Allstars wederom diverse prijzen naar Weert. De dansers gingen van Etten-Leuk naar Luik en sloten het seizoen af met een laatste wedstrijd in Eindhoven.

Nederlandse B-Boy League

Op 26 november wisten beide generaties van de Fresh Allstars officieel Nederlands kampioen breakdance te worden bij de Nederlandse B-Boy League. De Nederlandse B-Boy League is een competitie voor jeugd t/m 18 jaar. Tijdens 9 voorrondes het hele seizoen door konden er punten worden verdient. Met deze punten konden de teams zich uiteindelijk plaatsen voor de finale, waar de 8 top teams het voor de laatste keer tegen elkaar zouden opnemen.

De finale, die plaatsvond op 26 november, vond plaats in Etten-Leur. De Fresh Allstars wisten zich met 4 teams te plaatsen en deden mee in beide categorieën: Beginners en Advanced.

Bij crew Advanced wist de oudste generatie (bekend van o.a. Holland’s Got Talent) de winst te pakken. De nieuwe generatie ‘Fresh Allstars Kids’ wist bij de beginners categorie de Nederlandse titel te pakken. Beide groepen dansten in de finale tegen de Heavy Hitters uit Den Haag en mogen zich na de winst een jaar lang Nederlands Kampioen t/m 18 jaar noemen.

Federico Caboni won tevens de 1 tegen 1 competitie op deze dag en is Nederlands Kampioen solo t/m 12 jaar.

Wedstrijd in Luik

Op 2 december gingen de Fresh Allstars kids naar Luik in België, voor nog een crewbattle. Ze deden mee in een competitie voor kids t/m 14 jaar. In totaal waren er 16 deelnemende groepen uit heel België en Nederland.

Na het winnen van 3 battles moesten ze het in de finale opnemen tegen de Battle Droids uit Antwerpen. Na een unanieme jurybeslissing wonnen de Fresh Allstars wederom de eerste prijs.

Dutch B-Boy Championships

Elk jaar is er een Nederlands Kampioenschap voor kids t/m 14 jaar. Alle beste kids van Nederland doen ieder jaar mee en de Fresh Allstars wonnen in 2014 (Guus Siebers), 2015 (Lorenzo Caboni) en 2016 (Cis Brand) de titel.

Vanwege de slechte weersomstandigheden waren er minder dansers dan bij de vorige edities, maar de kanshebbers waren gelukkig allemaal aanwezig. Van de 80 dansers gingen er na de kwalificatie ronde 20 dansers door. Na de tweede ronde bleven er 6 dansers over voor de finale, waarvan er 4 van de Fresh Allstars waren. Cis Brans, Lorenzo Caboni, Bas Kuijken en Jasmijn Ras lieten nog een aantal keren hun beste moves zien. De jury koos uiteindelijk Lorenzo Caboni als winnaar van de dag. Lorenzo wint hiermee voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap.

Meer informatie op onze website www.freshallstars.com