Goud en zilver voor ReddingsBrigade

Zaterdag 16 december was de jaarlijkse Oudjaarswedstrijd van de ReddingsBrigade Weert in zwembad “De IJzeren Man”.

Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland en Duitsland werden diverse onderdelen gezwommen zoals het ring- en popvervoeren, de wisselslagestafette, het popduiken en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Het meisjesteam van Weert met jongere zwemsters behaalde de eerste plaats en de meiden gingen trots met de gouden medailles naar huis. De jongens in deze leeftijdsklasse zwommen in een spannende wedstrijd naar een mooie 4e plaats. De oudste deelnemers van Weert gingen ook de strijd aan.

De jongens lieten zien dat ze voor de toekomst een geduchte tegenstander zijn, de meiden behaalden in het sterke deelnemersveld een verdiende tweede plaats met het team. Ook werden tijdens deze wedstrijd meerdere Nederlandse records verbroken door de ploegen uit Echt en Gouda. Daarmee was het een spannende middag voor de jonge zwemmers.

Op zaterdag 13 januari 2018 zijn de junioren, senioren en masters aan de beurt tijdens de Nieuwjaarswedstrijd en zullen zij bepalen, wie het totaalklassement van deze beide wedstrijden gaat winnen.