Politie redt hond van snelweg A2

Update – (Foto’s) De politie heeft zaterdagavond een hond gered van de snelweg A2.

De hond was via de N280 / Kelperbrug de snelweg A2 richting Weert opgelopen. Eenmaal op de snelweg A2 zorgde het dier voor een gevaarlijke situaties. De politie werd gealarmeerd en die zette het verkeer op de snelweg tijdelijk stil zodat de hond veilig gevangen kon worden. “Het scheelde echt maar weinig en gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd en is de hond ongedeerd gebleven”, zo vertelde een van de agenten opgelucht.

Eenmaal weer terug veilig bij de Kelperbrug is de politie samen met de dierenambulance op zoek gegaan naar de rechtmatige eigenaar. De hond was gechipt en de informatie verwees naar de fokker. Via de fokker is men uiteindelijk achter het juiste verblijfadres in Nederweert gekomen. De hond wordt vanavond herenigd met z’n baasje die, op het moment dat de hond ging wandelen, elders verbleef.

De hond heeft van de politie een hondenkoekje gekregen om bij te komen van de schrik.

Voorbijgangers

Voorafgaand aan de reddingsactie van de politie hebben diverse voorbijgangers geprobeerd de hond te vangen. Zowel op de N280 als op de snelweg A2 had men een poging gewaagd om de hond van de weg te krijgen.

Op de snelweg A2 wist een vrouw de hond uiteindelijk te vangen. Ze moest dit bekopen met een beet, zo meldt een van de getuigen aan WdG.

[nggallery id=’5887′]