Leerkrachten helpen bij St. Martinus

Dinsdag werd er gestaakt door de leerkrachten en dus was er tijd voor andere zaken dan lesgeven. Zo pakten een aantal leerkrachten van o.a. de Montessorischool Weert zich samen om de handen uit de mouwen te steken bij zorgcentrum St. Martinus.

Net als in Nederland werden ook in Weert diverse afzonderlijke acties op touw gezet. Omdat de leerkrachten de problematiek ook herkennen binnen de zorg, waar net als binnen het onderwijs met hart en handen wordt gewerkt, zijn ze gaan ondersteunen bij de lunch in het zorgcentrum.

De leerkrachten hielpen mee met het smeren van boterhammen, soep serveren en helpen bij het eten van de dementerende cliënten. Zowel de leerkrachten als de medewerkers van Land van Horne en de clienten van St. Martinus genoten van het onderwijsgezelschap.