De jongeman die net voor de kerstdagen een cadeautje was vergeten af te rekenen bij Xambeau is dit vandaag alsnog netjes komen doen.

Winkelpersoneel van Xambeau, een winkel voor onder- en beenmode, in de Maasstraat had de jongeman op camerabeelden gespot. Hij had de goederen zonder te betalen uit de winkel meegenomen. Xambeau plaatste vervolgens een foto op hun Facebookpagina waarbij ze zijn gezicht onherkenbaar hadden gemaakt. Dit met de oproep om voor 1 januari 2018 alsnog te komen betalen, al dan niet anoniem door een envelopje door de brievenbus te duwen. Mocht hij dit niet doen dan zou de winkel verder actie ondernemen.

Maar de jongeman kwam zelf naar de winkel om zijn gemeende excuses aan te bieden en alsnog te betalen. Vervolgens ging hij ook nog op de foto, maar ook hier met zijn gezicht onherkenbaar. De oude foto met de oproep is inmiddels verwijderd. “Zo gaan we allemaal weer met een fijn gevoel op weg naar een fijne jaarwisseling en een goed 2018!”, aldus Xambeau.

48 REACTIES

 1. En wat is deze persoon er mee opgeschoten, helemaal niet. Ja, gezichtsverlies. Deze persoon is alleen komen betalen omdat hij met het feit is geconfronteerd via Facebook.
  Wat mij betreft had hij de gestolen goederen mogen houden. Ik had gewoon aangifte gedaan. Waarom moet zo’n persoon ook nog in bescherming worden genomen. Hij gaat nu wel vrijuit.

 2. Deze man mag wat mij betreft als nog een douw van justitie krijgen, nu hij betrapt is komt hij zijn excuses maken en betalen, wat als hij niet betrapt was?
  Wat had hij dan gedaan?

 3. Knap van deze jongeman, de schaamte overwonnen, een stuk verder ontwikkeld tussen de oren, mooi dat hij dit heeft gedaan en denk ik nooit meer zal doen.

 4. Zeker weten, daar zit ook de les. Ik vindt dit ook een hele goede oplossing ook al is de meerderheid hier daar op tegen. Dit leert veel beter dan een enveloppe op de mat krijgen met een paarse rand, die je vervolgens in stilte met ideal overboekt.

 5. Goed om te lezen dat er nog zoveel mensen zijn die nooit iets fout hebben gedaan en zichzelf zonder gêne als rijdende rechter opwerpen

 6. Volgens mij weet u van de hoed en de rand, u spreekt over
  onderbroeken en in onvoltooid verleden tijd.
  Ik begrijp uw verwarring, maar het gaat om een cadeautje, om
  goederen……

 7. Spijt komt niet altijd na de zonde. Spijt komt pas indien er alsnog een voordeel valt te behalen. Zoals ook hier met simpel een excuus maken. Veel erger nog is dat dit op veel begrip van sommigen op dit forum kan rekenen waardoor dezen diefstal eigenlijk belonen en dat vind ik onbegrijpelijk.

 8. Klopt Teejoo en daarom zien wij hier zelden of nooit een redelijk, positieve reactie van jou.

  Maar in deze heb je zeker een punt.

 9. De titel van het bericht zorgt voor enige verwarring, maar het gaat om een rechtshandige jongeman met een opvallende jas, die vergeten is een cadeautje af te rekenen.

  Om welke goederen het gaat is niet bekend, onder- en beenmode is een ruim begrip.

  De jongeman heeft verteld dat het om een cadeautje ging, misschien zijn de goederen wel mooi ingepakt.

 10. In de tijd van dat kraagje van uw afbeelding ging hij op het schavot, nu functioneert facebook als schavot, hij wordt daar al met naam genoemd.
  Dit nadat hij excuses heeft gemaakt omdat hij vergeten was af te rekenen en dat alsnog heeft gedaan. We leven in een trieste wereld, iemands toekomst is zo verwoest en dat voor een onderbroekje van €40. Ik ben wel blij dat het een Weertse Hollandse jonge knul is, anders zat de moderator tot diep in de nacht hier te deleten. Wat zijn we toch respectloos aan het worden.

 11. Ik weet niet wie ‘wij ‘ zijn, ik weet ook niet namens wie jij allemaal oordeelt of mag oordelen, jij bepaalt ook niet wat positief of niet positief is laat bovendien onverlet dat alle ter zake doende meningen/reacties ruimte hebben op dit forum.

 12. Dat ligt maar net aan hoever die reactie`s gaan, iedereen kan een reactie melden als ongepast via het driehoekje rechts van de reactie.

 13. Dan ben je toch al snel je oeverloos geklatsch met je zielmaat Laschet over atheisme, noveenkaarzen,linksrechts in de kerk zitten en dat soort niet ter zake doend geleuter bij een simpel onderwerp als Fruitbomen snoeien als je het toch hebt over moderator, deleten en respectloos.

 14. U had daar gewoon op het driehoekje kunnen klikken, geen probleem mee, moderator heeft ook niet alles geplaatst want dan was u nog veel verder van de oever geraakt. Maar ik probeer zoveel mogelijk bij het topic of de oorzaak van een topic te blijven.

 15. Lashet, in alles schemert door dat je als persoon zo wereldvreemd in elkaar zit dat jouw enige kontakt het leutercommuniceren is om een klankbord te vinden naar zielsverwanten en lotgenoten. Dit maakt jouw overduidelijk tot een eenzame dwaze persoon die narcisme niet vreemd is om zichzelf te proberen handhaven alhoewel jij allang door de mand bent gevallen maar het besef voor jezelf stelselmatig ontkent . Maar tot slot, ook voor jou geldt dat mijn energie te kostbaar is om aan jou te verspillen.

 16. De reactie is best wel hevig te noemen, weet niet hoe het hier werkt, ik word wel met de dag wijzer. Het ‘probleem’ is ontstaan onder de fruitbomen, ik heb de mand niet gezien, zal voorlopig niet meer reageren, want deze vorm van communiceren beheers ik niet goed.

 17. Beste Peter, rechts van een reactie vind je een streepje en een driehoekje. Als je op het driehoekje klikt heb je verschillende mogelijkheden om uit te leggen aan de moderator waarom je het niet eens bent met die reactie. De moderator maakt dan uit of die reactie ongepast is of niet. maar op deze zeer trieste persoon moet je gewoon niet reageren

 18. Jij verwijt mij dat ik zaken voor andere bepaal. Quote:

  “Ik weet ook niet namens wie jij allemaal oordeelt of mag oordelen. Jij bepaald ook niet wat positief of niet positief is”

  Jij hebt deze reactie blijkbaar verwijderd?

  Hoop dat je het kan opbrengen maar lees je eigen stukjes eens terug. Doorweekt van oordelen, beleren, schofferen, bepalen en mensen als dom wegzetten, daar ben jij met jouw scherpe potloodje erg goed in.

  Ga als man/vrouw van niveau een leuke column schrijven en laat “ons”, de domme zielen lekker in hun waarde.

 19. Hij was nog erger deze zijn door moderator verwijderd.
  Als hij zo doorgaat, dan krijgt hij een ban.Maar hij verdiend geen aandacht en schermt nu niet met hoe kostbaar zijn tijd wel niet is

 20. ‘Blijkbaar’ is een weer eens domme en voorbarige aanname die jij aangrijpt tot het kweken van een zwakte mijnerzijds op dit forum.
  Ik verwijder nooit iets van mijzelf en ik sta voor wat ik zeg/schrijf. Maar lees eerst je eigen comment en quote jezelf voordat jij mij iets verwijt.

  Voor al jouw overige frustratie, generalisaties en subjectieve tekortkomende commentaren ben jezelf verantwoordelijk en maakt op mij totaal geen indruk waardoor het voor mij derhalve van generlei waarde is en nooit zal zijn om nog enige kostbare energie aan te verspillen.

  Tot slot vind ik het betreurend dat je de omschrijving ‘domme zielen’ niet op jezelf betrekt maar ook heel genereus aan alle anderen toebedeelt maar dat is uiteraard de oorzaak en gevolg van je persoonsvorming.

 21. Ochja, de man/vrouw heeft een nogal verheven blik op zichzelf. Verwijt andere zaken waar hij/zij zich vervolgens zelf van bedient.

  Volgens mij wilde de redactie oa weer plezier in de site krijgen maar op dit punt denkt Teejoo, Teepee, Karpet of hoe hij/zij zich ook noemt een beetje anders over.

 22. Dat noemt men een complot. En daar zijn theorieën voor ontwikkeld. Ik zie dit als een doorgestoken kaart EN gratis reclame! Maar ik ga mijn “underwear” daar echt niet kopen!
  Geef mij maar AtlasforMen!

 23. Wullemke, Er zijn door de moderator verschillende schofferende stukjes verwijderd, daar mis je niks aan. Ik heb reactie`s daarop van mijzelf verwijderd. Peter laschet weet geloof ik nog niet hoe het nu werkt, daarom staan zijn reactie`s er nog. Deze reactie haal ik straks ook weer weg.

Comments are closed.