Onderzoek aanleg ‘smartlanes’

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met een motie om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van zogeheten ‘smartlanes’, oftewel slimme spitsstroken.

Het aanleggen van smartlanes is stukken goedkoper en sneller te realiseren dan het aanleggen van extra rijbanen. De aanleg van smartlanes wordt begroot op zo’n 80 miljoen euro en het verbreden van de snelweg zou al snel zo’n 280 miljoen euro kosten. De aanleg van smartlanes kan op de bestaande snelweg. Het is een combinatie van technisch vernuft en het gebruik van spitsstroken, waarbij de de vluchtstrook kan worden gebruikt als extra rijstrook tijdens de spitsuren.

Op 11 december j.l. ging een delegatie van ondernemers en gemeentebestuurders uit de regio nog naar de Tweede Kamer in Den Haag om aldaar de petitie aan te bieden. De achterliggende boodschap was om zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Er blijkt nu ook daadwerkelijk schot in de zaak te komen nu de Tweede Kamer heeft ingestemd met een vervolgonderzoek.

Wethouder Van Eersel reageert enthousiast via Twitter: “Vandaag is de stemming geweest in de Tweede Kamer over de A2 motie die nav lobby en petitie ingebracht is. Motie is met overgrote meerderheid aangenomen. Motie is grote kans voor de regio. Nu snel doorpakken en aanpakken”.