De IJzeren Man Volksloop is een begrip in Weert en omstreken. Sinds 1980 organiseert AV Weert deze trimloop in het natuurgebied de IJzeren Man.

In november kwam de melding dat de eerste zondag van december de laatste Volksloop zou zijn. De meeste van de bijna 200 deelnemers vonden dit verschrikkelijk. Zeker diegene die al vele deelnames op hun naam hebben staan. Men is daarom ook blij dat op initiatief van enkele mensen en samen met AV Weert een doorstart gemaakt kan worden. Op zondag 7 januari 2018 beginnen ze weer met de “IJzeren Man Loop”. Er wordt gestart op dezelfde manier als de laatste is gestopt.

Eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur. Feestdag of geen feestdag, de IJzeren Man Volksloop gaat altijd door. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.50 uur in café restaurant Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert. Het parcours heeft een lengte van 3,5 km. Deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3, 4 of 5 rondes, oftewel uit een afstand van 3,5/ 7/10,5/14 of 17,5 km voor de trimloop. Voor de jeugd tot en met 12 jaar is er een parcours van 1,2 km en een van 2,4 km. Men loopt weer met tijd registratie. Mensen die in december hun chip ingeleverd hebben kunnen deze weer terug krijgen.

Sponsor HEMA

Zo gaat men weer starten. Wel gaat men kijken hoe ze deze loop interessanter kunnen maken. Dus door de tijd zullen er wat veranderingen gaan plaatsvinden. Men begint met een nieuwe naam en het is de organisatie gelukt om een sponsor te vinden die hen gaat helpen om deze loop leuker en bekender te maken. De IJzeren Man Loop zal worden ondersteund door HEMA Budel, Nederweert en Weert. De nieuwe naam zal dan ook zijn: HEMA IJzeren Man Loop.

10 REACTIES

 1. Goed nieuws! Voor veel sporters uit de regio was de Volksloop een begrip. Ik hoop zelf ook nog ooit deel te kunnen nemen.

 2. De sponsor : HEMA….Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam.
  De HEMA voert ook in Weert bijna als enige winkel in de binnenstad..Eenheidsprijzen.
  Dus geen belachelijk prijzen…zoals 99 cent…1,99. 2,99 enz enz…maar afgeronde prijzen…
  Wat de volksloop betreft….deelnemers : “luister” naar je lichaam…dat voorkomt blessures..!!

 3. En vergeet natuurlijk na de loop de overheerlijke Hema-rookworst met wit broodje en mosterd niet! Voor… jaja 2,00 Euro :-]

 4. Het zal niet zo lang duren deze reclame loop , wat dat betreft moet ik je teleurstellen.
  De Hema staat al een poosje op omvallen, publiciteit voor Hema is hard nodig, maar daar heb je nog geen klanten mee in de winkels. Binnen nu en 3 jaar valt ook voor de Hema het doek.

 5. Top dat het een doorstart krijgt! Sport is goed voor iedereen en moet laagdrempelig zijn. De volksloop is daar een goed voorbeeld van.

 6. Nee ik ga u niet wijzen op de taalfouten, ik ben zelf ook niet zo een held in taal.
  Jammer dat u er voor kiest om te schreeuwen, maar met de inhoud ben ik het in grote lijnen eens. Alleen met 1 reactie per persoon is een discussie onmogelijk.

Comments are closed.