Philips van Horne klaar voor toekomst

Philips van Horne school

De Philips van Horne school in Weert is na een complete metamorfose helemaal klaar voor de toekomst. Naast een ingrijpende verbouwing waarin licht en transparantie de sleutelwoorden waren heeft de school ook een nieuw logo gekregen. Het is niet vreemd dat in het “Van Horne jaar 2018” het gezicht van de naamgever trots op de gevel prijkt! De metamorfose maakt ook de komende 20 jaar goed onderwijs mogelijk.

De Philips van Horne is onderdeel van LVO Weert en gebouwd in 1976. De school biedt onderdak aan 1630 leerlingen. In de loop der jaren zijn diverse verbouwingen en aanbouwen uitgevoerd waardoor de verschillen in kwaliteit en uitstraling groot waren. Daarom is er gekozen voor een grondige verbouwing die de school toekomstbestendig maakt.

Modern en transparant

‘Ontwikkel een modern, transparant, en prettig onderwijsgebouw waar leerlingen zich thuisvoelen, met een goede logistiek waar iedereen makkelijk de weg kan vinden én dat ruimte en flexibiliteit biedt aan het onderwijs van vandaag en morgen.’ Dat waren uitgangspunten voor de ontwerpstudie van Architectenbureau Frencken Scholl. In goed overleg zijn de mogelijkheden onderzocht en ontwerpen gemaakt om het gedateerde uiterlijk van de buitenkant en de binnenkant ingrijpend aan te pakken.

De school is zeer tevreden over het eindresultaat en de samenwerking. Tijdens de werkzaamheden konden alle lessen gewoon doorgaan. Een knap staaltje werk! Het vernieuwde gebouw zorgt voor vele enthousiaste reacties bij leerlingen, docenten en bezoekers!

Frisse moderne uitstraling

Een zee van licht komt je tegenmoet in de huidige gangen en klaslokalen. De lichte kleuren, veel glas, nieuwe vloeren en plafonds zorgen voor een prettige werksfeer. Ook de trappenhuizen hebben een complete make-over gekregen. De leerlingen moesten wel even wennen aan het vele glas en de openheid maar vinden het nu veel prettiger dan voorheen. Ook de docenten zijn trots op hun vernieuwde school en geven met nog meer plezier les in een gebouw dat klaar is voor het onderwijs van de toekomst.

Wat is er allemaal veranderd?

De nieuwe blikvanger van de Philips van Horne is de mooie vernieuwde entree aan de Herenstraat. Het buitenterrein, en ook de logistiek en de luchtbehandeling zijn meegenomen in de werkzaamheden en zijn ingrijpend verbeterd.

Nieuwe huisstijl

Om de metamorfose compleet te maken is samen met Buro Beeldvang een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Dynamiek, saamhorig, eigenzinnig en open waren uitgangspunten voor de nieuwe stijl. De huisstijl bestaat uit kleurrijke vlakken die vanuit het gestileerde portret van Philips van Horne zijn ontstaan. Zo bepaalt de naamgever, de graaf van Horne ook letterlijk het gezicht van de school!

www.philipsvanhorne.nl

Philips van Horne school