Proef tegen sluipverkeer A2

Algemeen Cranendonck Informatie Regio 17 reacties 2 min. leestijd

Maarheeze – Al jaren ervaren de inwoners van de gemeente Cranendonck overlast van het sluipverkeer dat komt vanaf de A2. De overlast wordt met het jaar erger. Met name in Maarheeze staat het bijna dagelijks vast door het sluipverkeer. De gemeente is de overlast zat en start na kerstmis met tijdelijke maatregelen om het sluipverkeer tegen te gaan. Op 19 december heeft het college dit besluit definitief gemaakt.

De gemeente gaat van maandag tot en met donderdag tussen 7.00 en 9.00 uur een aantal wegen afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. De wegen worden niet afgesloten voor bestemmingsverkeer, dus als men in Maarheeze moet zijn kan men er gewoon door. De afsluitingen zijn op de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Rijksweg, Moonslaan, Ulkedonken en d’Aasdonken.

Aanpak problematiek A2

De pilot duurt drie maanden, tot eind maart. De gemeente wil tijdens deze periode kijken wat de gevolgen zijn van de afsluitingen. Zo zal er geteld worden op een groot aantal wegen om te kijken of het daar drukker wordt. Deze gegevens worden gebruikt voor een gezamenlijk definitief plan dat de gemeente Cranendonck op wil stellen met de omliggende gemeenten, het A2 Platform, provincie Noord-Brabant en provincie Limburg om het sluipverkeer te weren.

Bekendmaking

Vanaf 21 december 2017 is het besluit bekend gemaakt in de Staatscourant en kunnen belanghebbenden het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken daar inzien. De stukken zijn ook in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Budel en vanaf vandaag op de website van de gemeente Cranendonck www.cranendonck.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
17 reacties