(Foto’s) “Het is nog erger dan in Rotterdam”, aldus een aantal toeristen die afgelopen avond arriveerden in Weert. Terwijl ze voor hun boodschappen vanaf de Nieuwe Markt naar de Albert Heijn in de Muntpassage lopen aanschouwen ze vol verbazing de ravage in het winkelcentrum van het ‘rustige’ Weert.

Afgelopen avond hebben een aantal vandalen huisgehouden in de Muntpassage. Daarbij moest de kerstversiering het ontgelden. De kerstbomen zijn omver geduwd en vernield. De vloer van het winkelcentrum ligt bezaaid met verbrijzelde kerstballen.

De gewaarschuwde politie vrijdagavond meteen een kijkje nemen en stelde ter plaatse een onderzoek in naar de vernielingen. Getuigen die de vernielingen hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie Weert via 0900-8844.

137 REACTIES

 1. Hangen er geen camera’s in De Munt? Dan moet het toch niet al te moeilijk zijn deze idioten op te sporen en ze voor alle kosten op te laten draaien.

 2. Ik word er moe van dat in Weert steeds iedere vorm van decoratie vernield moet worden. Net als die mini-podiums die her en der in de stad neergezet waren 1 à 2 jaar geleden. Stelletje lompe boeren.. bah.

 3. Absoluut hangen er camera,s op strategische punten in de Munt.
  De vraag is of deze 24/7 actief registreren maar als dit zo is staan ze er mooi op.
  Zou een schande zijn als dit niet het geval is.

 4. Misschien zijn het mensen die een hekel hebben aan het kerstfeest? Tegenwoordig is het een algemeen gebruik om westerse tradities te vervangen. Dit gebeurt bij wet, spontaan, in het koningshuis(kerstboom weg), openbare gebouwen met gebedsplekken voor afgod allah(openbaar is nog steeds openbaar en behoort neutraal te zijn) en als het niet snel genoeg kan dan wordt wat pressie soms niet geschuwd.

  Maar ach wat is een kerstfeest nou eigenlijk? Het is geen christelijk feest en ooit vanuit Babylonie door de katholieke kerk geïntroduceerd. Van oorsprong ter ere van de zonnegod. En die zonnegod is het zusje van de maangod. En de maangod staat in de huidige tijd bekend als allah. Maar eigenlijk is het één pot nat, het zijn allemaal afgoden en die mogen niet eens in de schaduw staan van de Schepper van hemel en aarde, Adonai Immanuel. Hij kreeg een zoon Hashem Yahshua, in de wereld uitgescholden met de naam Jezus en doodverklaard en ontkend als enige weg door de katholieke kerk.

  In naam van Hashem Yahshua, Hij leeft nog steeds en is de enge weg die naar de Schepper leidt, Joh 14:6

 5. wij praten hier over een stel randdebielen die andermans eigendommen vernielen en u komt hier met een onnozel lulverhaal aan kakken.

 6. Ik ken de daders niet dus ik weet niet of het randdebielen zijn. Misschien zijn het oprechte mensen die misleid worden en in de veronderstelling zijn om allah een dienst te bewijzen.

  Van mijn kant uit geen oordeel over de mogelijke daders, ik gaf u in het eerste relaas aan wat er op dit moment in dit land gebeurt. En mocht het zo zijn dat religieuze motieven een aanleiding zijn, dan heb ik uitgelegd dat de kerstboom helemaal niets met christelijke gebruiken te maken heeft.

 7. 21 december, zonnewende en de Romeinen hebben er in de 4e eeuw de geboorte van JC bijgevoegd. Niemand wist de feitelijke geboortedatum van JC, vandaar. De vorm van de den geeft volgens mij de 3 eenheid weer?

 8. Over de vorm is me niets bekend, bedankt overigens voor je toevoeging. Wat ik wel weet is dat de 3 eenheid niet bestaat, ook dat is misleiding. Het eerder uitgeroeide arianisme kwam in de buurt.

  Maar de Schepper is geen religie, Hij maakt juist vrij, met dank aan de Heer. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is, er is volledige vrijheid.

  Er is geen enkel kerkgebouw ter wereld dat iets toevoegt aan het begrip kerk. Een kerk is geen gebouw, dat zijn minimaal twee van Zijn kinderen bij elkaar met centraal Hij. Elke religie, ook de christelijke, is samen met de politiek de grootste bron van ellende, met centraal geld.

  De katholieke kerk daarnaast gaat een stap verder, die vertegenwoordigt Zijn tegenstander, in dit geval afgod allah. De valse profeet welke genoemd wordt in Openbaring, dat is de huidige paus. Niet alleen in Openbaring overigens, ook het elfde hoorntje in Daniel 7.

  In naam van Hashem Yahshua

 9. U geeft hiermee aan dat het in uw visie misschien mensen zijn met een islamitische achtergrond.
  Wat is nou eigenlijk uw punt, naast uw onsamenhangend gezemel in uw eerste post.
  u lijkt wel een politicus waarachtig.

 10. Inderdaad, u noemt het randdebielen en ik houd de mogelijkheid open dat het oprechte mensen zijn uit islamitische hoek die in de veronderstelling zijn liefdevol tov hun afgod te handelen.

  U kunt gelijk hebben maar ik ook. U zegt echter met zekerheid gelijk te hebben en ik niet.

 11. Gadver. u bent een eng mannetje met heel veel vreemde ideeën.
  Als u in de vorm als deze in Weert ooit de politieke stroming gaat worden houd ik mijn hart vast.

 12. Vind het prettig dat de toon nu wat minder verhit is. Heb u niet voor het hoofd willen stoten met mijn eerste post, het is voor mij echter soms moeilijk om mijn overvloed aan geluk niet te delen en daarnaast zou ik het liefst iedereen uit elk kerkgebouw of moskee weghalen om ze te zeggen dat het geen liefde is die daar gevonden wordt.

  Liefde vind je wel bij de Schepper heb ik sinds maart vorig jaar ondervonden. Was daarvoor een overtuigd ongelovige persoon maar Hij is -en daar ben ik ontzettend blij mee- mijn leven in gekomen. Achteraf gezien is Hij daar heel lang mee bezig geweest, maar een echte atheïst die moet erg veel meemaken wil Hij aan iets als een God gaan denken. En dat was bij mij het geval.

  En dan blijkt het ook nog zo te zijn dat Hij een Boek liet maken, genaamd Bijbel. En in dat Boek staat dat er met Hem de Vader inderdaad een relatie aan te gaan is. En die weg naar relatie heet Yahshua(Jezus). Niet de persoon zoals Hij hier gepersifleerd wordt, dan wel als cultheld wordt neergezet door Rome. Het was ook geen juppie die op Nike Jeruzalem de wereld liep te verbeteren. Het was iemand -ook dat staat gewoon in de Bijbel- die zei wat Hij dacht, elke leugenaar/huichelaar op z’n nummer zette en al helemaal niets moest hebben van veel schriftgeleerden. En dat is nu nog steeds niet veranderd.

  Want nadat je de Vader hebt leren kennen, leert Hij je wie Zijn zoon is, en daarna ga je met Hem samen verder. Maar dit is een proces dat niet altijd even makkelijk is, maar onmisbaar mooi.

  Voor elk mens dat oprecht op zoek is naar liefde en dus ook rechtvaardigheid, kan die deur open. Het enige dat evident is om die poging te laten slagen dat is een 100% eerlijke toenaderingspoging tot Zijn zoon, de Heer. Zijn echte naam is Yahshua en dus geen Jezus. Dit is de enige weg Joh 14:6. Zorg dat u tijdens deze poging volledig open en dus eerlijk deze toenadering zoekt. Op een manier waarbij u zich prettig voelt. Niet de manier zoals de dominee, pastoor, voorganger of ongeacht welke theoloog voorschrijft.

  Hij wil u helemaal puur, zoals u bent dus. Zorg wel dat u elke gedachte die in uw hoofd komt inderdaad benoemt, hoe pijnlijk deze wellicht ook kan zijn. Wees gerust, geen enkele fout/blunder vormt een belemmering voor een relatie. Het verzwijgen daarvan wel… Als u op zoek bent naar rechtvaardigheid en u liegt tijdens een eerste kennismaking, dan bewijst u meteen dat u helemaal niet op zoek bent naar rechtvaardigheid. De leugen is namelijk de basis van onrechtvaardigheid.

  Wanneer deze poging slaagt, vindt u wat u op aarde niet vindt. De definitie van liefde. Hij leert u wat vertrouwen kunnen hebben betekent en Hij leert u ook wat rechtvaardigheid is. Uiteindelijk is er geen enkele angst meer die overblijft en kunt/mag u helemaal zijn wie u bent. Alles wat u in een kerkgebouw niet hoort, leert u van Hem zelf.

  Uiteraard is er ook nu niets van mij bij, met dank aan Hashem Yahshua.

 13. Het zijn niet mijn ideëen, het zijn de dingen die de Vader me leerde. 1Joh2:27, Hij is uw Leraar en niemand hoeft een ander te vertellen wat Hij graag van u wil.

  Dat alles dankzij de Heer

 14. Het Christendom is een afsplitsing van het Jodendom (de personen uit het oude testament waren Joods) en de Islam is weer een afsplitsing van het Christendom dus waar gaat het eigenlijk over? Lees maar eens het boek “De vijf religies van de wereld” van Henk Schouten.

 15. Het staat u vrij om dat te vinden, het is op zich ook niet vreemd dat u dat vindt. Ook dat staat gewoon in Zijn boek de Bijbel. Het opkomen voor de Schepper en Zijn zoon is niet iets waar je je populair mee maakt. Iedereen die niet op zoek is naar liefde, wil ik het ook vooral niet adviseren. Mensen die God haten of daar niet in willen geloven, moet je niets opleggen of door de keel duwen.

  Het enige dat ik u vertel is hetgeen in de Bijbel staat, meer eigenlijk niet. Vertel omdat u er over door blijft vragen. Hij is mijn Leraar wat ik al zei(1Joh2:27) en dat alles kan dankzij Zijn zoon, mijn Verlosser, Hashem Yahshua(Jezus)

 16. Alle religies zijn een bron van ellende. Met centraal geld gaat het slechts om macht. Wat ik wel weet(ben zelf een katholiek waar ik nooit om vroeg) is dat de katholieke kerk het zusje is van de islam. Maar dit gaat heel ver terug.

  Maar het belangrijkste is, God is geen religie. Hij is er voor iedereen en maakt juist vrij, ongeacht achtergrond, geaardheid, geloof, huidskleur of wat ook. Hij kijkt naar het hart, het gaat Hem om liefde en meer niet. Hij wil u ook graag kennen. En dit leer je niet in een kerk of ander gebedshuis, maar leer je direct van Hem. Dankzij Zijn zoon.

 17. Nu weet ik tenminste dat u absoluut beïnvloed bent door een geloofsovertuiging en derhalve niet geschikt bent voor welke onafhankelijke functie binnen de politiek.
  Politiek en zeer sterke religieuze overtuiging gaan absoluut nooit samen hoezeer het uw wens ook is.
  Als u daar wel zo over denkt is dit spijtig.

 18. Ik ben ook niet geschikt voor de politiek, ik krijg met iedereen ruzie, zelfs met mijn eigen fractie. Dat is niet omdat ik graag ruzie maak, wel omdat ik van de waarheid houd en niet van leugens.

  En waaraan ik al eerder refereerde, ik ben niet religieus. En dat is de Schepper ook niet. In Openbaring 3 laatste brief liet Hij zelfs opschrijven een voorkeur te hebben voor mensen die Hem niet willen kennen en dat zeggen(koud) dan mensen die elke week in een gemeente roepen en zingen dat ze Hem kennen maar niet eens begrijpen wat liefde is(lauw) Deze mensen noemt Hij letterlijk geestelijk ellendig en om uit te spugen.

  Dit soort passages hoor je dan ook nooit in kerkgebouwen.

  In naam van Hashem Yahshua

 19. Jeroen , discussies op dit niveau ga ik en velen met mij niet meer voeren.
  U bent een eenling in een grote woestijn en dat is misschien ook op dit moment de beste plek voor u.
  Ik hoop echter oprecht en zeker wel dat u ooit geneest van uw psychische waan gedachten en ooit weer als een normaal denkend mens kan functioneren in deze maatschappij.

 20. Ben het eigenlijk helemaal met u eens, behalve dan die psychische waan.

  Ik leg verder niemand mijn redding/geloof op, ik probeer zo zorgvuldig mogelijk om uw vragen te beantwoorden en die van anderen. Dat alles samen met Zijn Geest. U stelde vragen…

  Er is eerder geen enkele politieke bijeenkomst geweest waar ik dit aan anderen heb opgedrongen dan wel dat ik op eigen houtje elders mijn geloof opdring, daarnaast ben ik een op en top zondaar, maar probeer ik eerlijk door het leven te gaan. En dat laatste ook weer alleen dankzij Hem, want zelf kan ik niets als het om echte liefde gaat. Net als geen enkel ander mens.

 21. citaat : Ik leg verder niemand mijn redding/geloof op.
  U doet niets anders dan uw redding en geloof opdringen.
  In de plaatselijke politiek gaat u dit absoluut geen kans geven.

 22. Nee dat is correct, ik heb stage mogen lopen in de plaatselijke politiek van Hem. Was eigenlijk de eerste stageplaats. Het gaat Hem ook niet om de regio denk ik.

  Voor de duidelijkheid, tot aan 18 maart 2016 was ik een overtuigd atheïst. Heb nooit enige affiniteit gehad met kerkvolk en al die regeltjes waar met een opgeheven vingertje mee wordt geschermd. Echte liefde en vrijheid vind je daar niet.

  Wat ik je wil zeggen, het is me in de schoot geworpen en de relatie met Hem groeit, kan groeien dankzij Hashem Yahshua. Daar waar ik nooit in geloofde, dat groeit naar iets ontzettend moois.

  De Vader is Zijn Gemeente aan het klaarmaken voor de Bruiloft van het Lam. Zijn Gemeente die niet te vinden is binnen welke religie ook, maar bestaat uit mensen verspreid over de hele wereld die samen met Hen leven.

 23. En dat samen met Hen leven kan voor iedereen weggelegd zijn. Er is één weg die leidt naar Hem, en die weg staat als eerder geschreven in Joh 14:6 en die heet Yahshua(Jezus)

  Iedereen ongeacht afkomst, geaardheid, kleur en religie die werkelijk oprecht op zoek is naar liefde en zichzelf eerlijk voorstelt, helemaal eerlijk dus, vindt de Vader via en dankzij Yahshua.

 24. Ik zou iets fout doen als ik aan klantenbinding deed. Ik kom hier ook geen commercieel marketing verhaal vertellen.

  Jacobus 4:4 Een vriend van de wereld is een vijand van God.

  Succesvol en gelukkig zijn in en met de wereld betekent een grote afstand met de Schepper. Ik was buitengewoon ongelukkig al hield ik me staande, de zorgen om mijn vier kinderen gaven me kracht. Maar sinds Hij totaal onverwacht en precies op het goede moment in mijn leven kwam, kan ik mijn geluk bij Hem vinden en weet ik waarvoor ik nog leef.

  In naam van Hashem Yahshua

 25. Jeroen van Rosmalen,
  U bent een vreemd en extreem uitgesproken persoon met waarschijnlijk orthodoxe of verregaand andere gedachtes welke niemand duidelijk zijn .
  Doe wat u denkt wat voor u het leven het beste lijkt maar laat eenieder die hiervan niet gediend is daarvan geen onderdeel uitmaken.
  Wat u politiek wilt bereiken moet u zelf weten.
  waarschijnlijk bereikt u weinig kans gezien uw achtergrond en extreme gedachten tav. uw extreme overtuiging.

 26. Vreemd dat klopt, uitgesproken ook al verwacht ik dat aan de andere kant nog niet te zijn. En wat is orthodox? Ik rook, ik hou van wijn, ik loop graag in mijn onderbroek door het huis en ben dol op mijn kleinzoon die bij me woont. Verder is mijn geaardheid biseksueel, daar kan ik ook al niets aan doen. Heb me daar overigens altijd voor geschaamd. En nog steeds heb ik het niet iedereen verteld. Maar is dit orthodox? Vind alleen lief en eerlijk belangrijk en dat is nou net het enige dat er overblijft van de wet die Hij van ons verlangt. Gewoon eerlijk en aardig zijn voor elkaar, meer niet. De hele wet en daarmee kun je de Bijbel ook samenvatten: “Vind Mij en heb uw naasten lief als u zelf”

  Heb u eerder uitgelegd hoe u Hem kunt vinden. Via de Heer Yahshua, dankzij wie we ook kunnen zijn wie we zijn.

 27. Dat is nu juist het cruciale punt.
  U bent zeker en absoluut niet eerlijk en aardig naar elkaar.
  Dit is toch algemeen en bevestigend bekent.
  Houd u uw zelf voor de gek of blijft u in de waan van uw religieuze overtuiging.

 28. Denk dat ik tegen u vanavond correct ben gebleven en zo goed als mogelijk op al uw stellingen heb gereageerd, tot en met de psychische waan toe. Kan me daarnaast niet herinneren dat ik op dit forum ooit tegen iemand gelogen heb.

  Het is me wel bekend dat veel mensen graag complimenten krijgen, ook als die niet kloppen, maar dat mensen niet graag geconfronteerd worden met hun leugens. En als je dit dan aantoont of zegt, dan heet dat in deze tijd onbeleefd of zelfs onbeschoft.

  Voor mij is dit onverteerbaar. Respecteer ieders oprecht tot stand gekomen mening maar ik ga niet mee met leugens indien ik die aan kan tonen. Daarnaast ben ik ook niet van de afdeling het nemen van een omweg. De waarheid doet soms pijn en dat was eigenlijk nooit anders.

  En ten overvloede: ik ben niet religieus. Hij haalde me zelfs uit de kerk nadat ik er op eigen houtje uit beleefdheid en onwetendheid was heen gegaan net nadat ik Hem vorig jaar in naam van de Heer had mogen leren kennen.

 29. Citaat “En ten overvloede: ik ben niet religieus”
  Dat maak u nog meer bizar dan in eerdere berichten.
  U bent een eng en ondoorgrondelijk persoon waaraan geen enkele subjectieve waarneming enig bewijs of effect heeft op uw religieuze overtuiging.

 30. Hallo Jeroen, ik vind je reactie bijzonder suggestief en sturend. Ik mag hopen dat je het met me eens bent dat daders gevonden worden en dan een mogelijk motief een duidelijk wordt. Vooraf vanuit eigen perspectief belichten heeft geen pas.

 31. Het loopt tegen het einde van het jaar…donker…nat…koud en vooral troosteloos. Mensen voelen zich mat en vermoeid, hoort erbij.

  De tegeltjeswijsheden van Slumme zijn, zeker in deze donkere dagen, vaak niet te pruimen {geld op dit forum in mindere/meerdere mate voor ons allemaal :- ] } Maar eerlijk is eerlijk: Als Slumme er niet meer bij zou zijn ga ik dat op een of andere manier toch missen… en dat meen ik!

  Slumme, voor jouw/familie/vrienden: Een goede uitloop van het jaar!

 32. Jeroen, het gaat erom dat men met hun poten van spullen die niet van hen zijn afblijft. En als deze lui dan zo stoer zijn om kerstbomen (die gelukkig voor hen niet terugslaan) te vernielen, ben dan ook zo stoer om dat overdag te doen met honderden getuigen erbij….maar daar zijn deze ‘Flinke Tinussen’ dan weer te laf-schijterig voor.

 33. Correct, met daartussen geld. Dit is nooit anders geweest. Van beide kanten zijn mensen bezit, dan wel worden gestuurd.

 34. Reactie is feitelijk met betrekking tot de kerstboom, het is geen christelijk feest. Daarnaast past de reactie feitelijk bij wat er in dit land en op dit continent aan het veranderen is, zie de feitelijke voorbeelden. Ik heb verder nergens een oordeel over de mensen zelf die het mogelijk zouden hebben kunnen gedaan hebben. Sterker nog, de meeste lezers/reageerders weten zonder de daders te kennen al tal van karaktereigenschappen aan de daders toe te dichten. Dit doe ik niet en zal ik ook niet doen.

  Wellicht handelen ze zelfs hartstochtelijk voor afgod allah omdat ze in de waan leven -net als veel andere islamieten- dat dit continent een cadeau van allah is. Het motief van een daad zegt vaak meer dan de daad zelf. Wij mensen echter menen altijd te moeten oordelen zonder het motief te willen weten.

  En dat is buitengewoon jammer.

 35. Door misleiding dacht ik bijna 45 jaar van mijn leven dat het een draak van een boek was. Zeker ook omdat de mensen in de media en in mijn omgeving vaak juist mensen zijn met een tunnelvisie van hier tot Tokyo, vaak met een opgeheven vingertje beperkingen aan anderen opleggen. En dat allemaal omdat ze een boek denken te moeten oplepelen zonder dat ze ooit het meest belangrijke uit dat Boek ondernamen: De Geestelijk Vader zoeken.

  Een relatie met de Bijbel is totaal ondergeschikt aan het oprecht op zoek gaan naar Hem. Je kunt geen relatie hebben met een Boek. Om iemand te kennen ga je daar mee om. En Hij wil nou juist ook dat je Hem leert kennen.Hij is geen boeman, het is geen bruut met een keiharde wet(gereformeerden), de catechismus daarnaast is dwaalleer en uit religie voortgekomen door een instituut dat groot werd door stelen en moord(katholieke kerk). De paus beschouwt zich als plaatsvervanger van de Schepper op aarde, veranderde geboden en ontkende in januari 2016 de Heer als enige weg. De grootste gotspe zo ongeveer die er is. En tot slot de evangelisten menen dat de Heer even naar het kruis liep en als ze dat dan maar via via geloven dan is dat vooral een hoop show behangen met nog meer leugens waard.

  Maar op zoek gaan naar Hem, ho maar.

  In elke kerk worden verhalen verteld over wonderen die gebeurden. En al die mensen die zeggen dat te geloven. Te geloven zonder dat ze zelf ooit vaststelden. Geloven zonder vast te stellen is afgaan op een aanname. En afgaan op een aanname en dat verkondigen als waarheid is hetzelfde als liegen.

  Geloven is door eerst te proeven vaststellen, niets meer en niets minder. En als je dat dan hebt gedaan en die relatie op gang gekomen is dan weet je ook -als je dat al niet wist- waarom het belangrijk is dat iedereen vooral mag zijn zoals hij of zij is, met alle gebreken die daarbij horen. En daar hoort zelfs ook het geloof in afgoden bij. Het geloof in een afgod kan meer puur zijn dan een klinisch christelijk geloof. Afgoden leven namelijk ook en de meesten islamieten hebben een daadwerkelijk relatie met allah, zie bijv de burgemeester uit Rotterdam in een docu, ondertussen wachtend op zijn kans.

  Respect en lief zijn voor elkaar, meer hoeven we niet te doen. En dat gaat in toenemende mate steeds meer vanzelf dankzij Zijn liefde nadat je Hem hebt leren kennen, persoonlijk hebt leren kennen via die ene weg die Yahshua heet. En ter controle met wat Hij je leert, heb je dan inderdaad alleen Zijn Boek. En dus niet andersom.

  In naam van Hashem Yahshua

  ps om concreet terug te komen op je vraag: De Bijbel heeft vooral veel beeldspraak, iets dat duidelijk wordt als je met Zijn Geest mag lezen. Daarnaast concrete geschiedenis, huidige tijd en ook korte toekomst.

 36. Puur nog even over de vorm gesproken, als we daar op doorgaan dan past het plaatje ook daar precies. De vorm van de kerstboom is een driehoek. Deze driehoek -ook alziend oog- komt van oorsprong uit Egypte en diende de zonnegod, het zusje van de maangod(allah) en hier is op voortborduurd door de katholieke kerk middels het kerstfeest en de kerstboom . De driehoek is vaak een voorbeeld bij de vrijmetselarij welke uitmondde in nu een symbool dat vaak bij de NWO te zien is. De NWO waar het Vaticaan ooit van aan de wieg stond. De NWO die op dit moment een wereldregering aan het vormen is en de praktische macht al een tijd in handen heeft.

  Ik mocht al eerder schrijven: de katholieke kerk dient de Schepper niet maar juist Zijn tegenstander. En dat is in deze video duidelijk, van het Vaticaan zelf. Na 33 seconde het ontkennen van Yahshua als enige weg en na 47 seconde in andere woorden hetzelfde.

  Volgens de verrader in Rome zijn er tal van manieren om bij God uit te komen en heeft deze God verschillende namen waaronder allah. Een zoveelste leugen.

  In naam van Hashem Yahshua

  https://www.youtube.com/watch?v=-6FfTxwTX34&t=17s

 37. Tja. Flapdrollen komen in alle soorten en maten. Negeren werkt het beste maar door er iets op te plaatsen zijn we eigenlijk allebei al verkeerd bezig. Een stortvloed van onsamenhangende, ellenlange reacties met allerlei complottheorieën zal ons waarschijnlijk wel ten deel vallen. Ik las hier ergens dat dit soort figuren door hun gezwam ‘politiek waardig’ zouden zijn. Nou, als Weert in maart zoiets als dit kiest dan wordt het in ieder geval cabaret in de raadszaal maar of onze stad en gemeente er beter van zouden worden mag helaas pas weer vier jaar daarna blijken…

 38. Waar gaat dit over!!! Bijbelles? Er zijn vernielingen aangericht, of dit nou kerstbomen of berkenbomen zijn. Kom op man, oppakken die gasten en ze kerstbomen laten verkopen, met een glimlach…potverdikkeme

 39. Nu bekend is dat er geen camera’s hangen en het dus vrijwel uitgesloten is dat de daders bekend zullen worden, komt er daarom nu een soort van profilatiedrang bij u naar voren zo vlak voor de verkiezingen? Het is een vraag, geen vaststelling. Net zoals de eerdere vraag of u zelf de nieuwsstukjes schrijft en aanlevert bij WDG. En daarop wachten we tot aan nu nog steeds op antwoord.

  Wat ik eerder overigens wel vaststelde is dat er bij de SP een hoog knuffelgehalte is mbt de cultuur en gebruiken van afgod allah en dat u daarnaast rapper Boef afwijst en zelfs nog een stap verder gaat door te zeggen dat deze rapper niet bij een goede opvoeding past. Gaat u daar over? Verder stelde ik eerder vast dat u iemand niet helemaal 100 vindt als hij zegt te geloven in de Schepper maar dat u alles rondom de religie islam als normaal beschouwt(muv aanslagen en dat soort zaken) Maar voor u is het normaal dat iemand in een barbaarse afgod kan geloven en voor u is het niet normaal dat de Schepper van die afgod ook bestaat. Begrijpt u het inconsequente wat ik nu probeer aan te geven?

  Vindt u het storend als ik afsluit met in naam van Hashem Yahshua? Vindt u het storend dat steeds meer mensen de muezzin hardop willen laten zingen dat afgod Allah toch groter is?

  Maar goed, er staan een paar nette vragen die u mag beantwoorden.

 40. Samenvattend: vernieling v kerstbomen, tuig, geen cameratoezicht, verontwaardiging en jezus leeft maar heeft natuurlijk ook niets gezien.

 41. Bijna juist. Tuig is niet vastgesteld en wat is de definitie van tuig? Ik zie liever een jongen of meisje die kerstbomen vernielt dan een directeur van een zorgverzekering die het normaal vindt om het onderste uit de kan op te eisen ten gunste van zijn eigen draagkracht. Of een liegende politicus die onder het mom van vrijwilligerswerk per uur een veelvoud verdient in vergelijking met iemand die de post rondbrengt. Of de top van de Rabobank die met voorbedachte rade miljarden steelt(Libor) zonder daarvoor persoonlijk gestraft te worden.

  Het daadwerkelijk ontbreken van cameratoezicht is overigens niet vastgesteld. De verontwaardiging is selectief en dat laatste is met zekerheid niet correct. Hij heet Yahshua, zo is Hij door Zijn Vader genoemd.

 42. Nou jeroen, volgens Mij ben je behoorlijk behalve langdurig en overmatig ingestraald door Hij of zijn zoon Nashua ook nog slachtoffer van een geheim Noord-Koreaans complot tegen alles en iedereen.

 43. Reageer slechts op een samenvatting die niet helemaal compleet is.

  Maar uh om terug te gaan naar het begrip tuig dat door een enkeling is gebruikt en door jou wordt aangehaald…Wie zie jij liever voor een rechter verschijnen indien je zou mogen kiezen? Iemand die kerstbomen vernielt of een crimineel uit de top van de Rabobank die niet persoonlijk vervolgd wordt voor vastgestelde diefstal van miljarden euro’s. Of om het bij deze draad te houden…de verontwaardiging rond een paar vernielde kerstbomen is vele malen groter dan het stelen dat op grote schaal gebeurt door de bankiers die de samenleving in bezit hebben. En het zijn daarnaast politici die de macht van de banken en multinationals hondstrouw blijven.

 44. Dat is correct. Maar we doen het elke week wel. Indien er iemand op beeld verschijnt met een soortgelijk vergrijp dan weten we niet hoe politiek correct, dan wel met hoe veel haat we de daders moeten veroordelen. Daarnaast, als een politicus een podium krijgt of een lintje, dan is het ontzag bij menigeen aanwezig.

  Evenzo als de regionale directeur van de criminele organisatie Rabobank zendtijd huurt omdat hij 1000 euro aan de plaatselijke korfbalvereniging schenkt. Om het met maar niet te hebben over het nieuws dat in alle stilte voorbij komt dat opnieuw een bedrijf van Scheringa betalingsproblemen heeft, of dat de 8 rijkste mensen op de wereld bij elkaar net zo veel hebben als de 3.600.000.000 armste mensen op de wereld.

  Dus je hebt inderdaad gelijk dat we niet mogen kiezen, dat geldt voor iedereen. Maar spelenderwijs doen we het dagelijks wel.

  En dan nog maar een keer de vraag aan ook politicus @jeroengoubet:disqus : Wat is tuig? Wie bepaalt wie tuig is?

 45. Goh jongen, als er een wk zou bestaan voor “er volledig naast praten zonder te reflecteren” maakte jij echt kans op eremetaal…..

 46. Als dat WK zou bestaan zou u in de jury zitten? Tenminste dat maak ik op uit uw waardeoordeel.

  Verder een reactie die niet ingaat op de statements dus ik kan er verder niet op reageren. Toch wil ik graag inhoudelijk verder, wat in uw ogen is volledig in strijd met uw waarheid?

 47. Weet je wat we doen, we gaan tot 100 wederzijdse reacties. Naast een goed boek, muv de bijbel, vind ik ook jouw onzin amusant. Bovendien houd ik je bezig en ben je vd straat af. Wel zo veilig, toch!

 48. Ook nu ben ik niet degene die opnieuw de Bijbel naar voren haalt. Amusant worden de reacties pas als u -en anderen- verder gaat op gedane stellingen. Wil best naar de 100 toe, maar dan lijkt het me sportief van uw kant dat ik niet de enige ben die op uw stelling reageert en u vervolgens mijn antwoorden negeert.

  Nog maar weer een keer: Wat is tuig?

  Minimaal 13 lezers die de Nederlandse taal verstaan zijn het niet met dhr Goubet eens -of met u- dat degenen die deze afgodsbomen vernield hebben onder de noemer tuig geschaard dienen te worden. Leuk, gaaf en hier houd ik van, zijn de oordelen hierboven ook met betrekking tot dit nieuwsitem.

  Uiteraard in naam van Hashem Yahshua. Alles ter ere van Hem, zelfs de Schepping is gemaakt ter ere van Hem. Joh 1:1-4

 49. Als taakstraf naast de boete zelf de bomen opnieuw versieren met onbreekbare ballen. En als kerst weer is afgelopen weer af laten breken en opruimen. Trekken die “schatjes”thuis bij pap en mam ook de boom omver? Je hebt kattenkwaad en stelselmatig de boel vernielen en dit is gewoon vernielen. Stoer doen vast ook nog wel zelf gefilmd om stoer te doen.Misschien zelfs zo stom om het op het www te zetten omdat het zo ahem stoer zou zijn. Hoop dat de camera’s in het winkelcentrum die gastjes ook gefilmd hebben.Waarschijnlijk lachen ze zich kapot bij het lezen over hun actie en al die reacties van in hun ogen ons oudjes.In hun ogen ben je met 30 al hoogbejaard. Blijf met je poten van de spullen af, ga lekker voor de buis of pc of tablet zitten. i.p.v. doelloos spullen vernielen voor de fun. Zo funny is het niet. Mensen die in het centrum en in de munt werken doen er alles voor om het deze dagen gezellig te maken en dat slopen jullie met dit soort stomme acties.We zijn allemaal jong geweest, maar hadden wel respect tenminste de meeste mensen wel. Jullie zijn gewoon een stel losers met dat gesloop.

 50. Ik wilde mijn proteststem in maart uitbrengen op de PVW maar nu ik de bijbel teksten van Jeroen van Rosmalen lees ben ik daar ook wel klaar mee.

 51. In de jaren ’80 hingen er toch camera’s ,beeld te bekijken door/in de meldkamer van het politiebureau .Anno 2017 zouden er toch zeker ook camera’s hangen lijkt me? Elke vorm van vernieling :kosten verhalen op daders geen taakstrafje of logement in een cel maar euro’s laten betalen tot op de cent af, dan doen ze dat nooit meer ,als moeten ze er nog 15 jaar voor werken bij wijze van.

 52. Weet je wie ook tuig is, Ibrahim Doslu de SP organisatiesecretaris fan van extreem linkse randstad meisjes zoals Aafke Romeijn en Anne Fleur Dekker.
  Bovendien is hij pro Erdogan zeker ten tijde van de coup in dat land, die tweets heeft ie inmiddels gewist zo slim is hij wel.
  https://twitter.com/ibrahimdoslu

 53. Wat bedoel je met de gemeente? Die heeft met de Muntpassage in principe niets te maken. De eigenaar is een VastGoedManagament-bedrijf, zoals te zien is op enkele leegstaande en dichtgeplakte winkels, bijvoorbeeld ex Xambeau.
  Wat de ondernemers betreft: lijkt mij logisch dat ze vooral hun eigen zaak in de gaten houden, maar ieder beeld zou in deze nuttig kunnen zijn.

 54. Jeroen van Rosmalen uit Rosmalen het zandhazendorp geannexeerd
  door `s-Hertogenbosch.
  Wat brengt u zover om in het Weertse uw geloofs betuiging uit te dragen, is er in uw dorp geen podium waar u terecht kunt. Geeft het hier meer voldoening, Zomaar wat vragen. De antwoorden hoeven geen A4 te vullen.

 55. Waarom vraagt Hashem Yahsua dan niet even aan die 8 rijkste mensen en ook aan al die minder, maar toch ook nog super rijke mensen en alle andere rijke mensen niet even om het even te gelijkwaardig te verdelen!!!

 56. 1 doos kerstballen en de boompjes rechtzetten, wat een kosten.
  De stroomkosten van alle reactie`s hieronder zijn waarschijnlijk hoger.

 57. De passage is een openbare gelegenheid en daar kan vanuit overheid natuurlijk best met camerabeveiliging gewerkt worden. Hoe zit dat hiero?

 58. Dat antwoord kun je van Hem krijgen en om kort te sluiten of Hij het inderdaad -op tal van manieren- antwoordt kun je dat met de Bijbel checken. De reden waarom de wereld vol zit met ellende is omdat de wereld gedomineerd wordt door Zijn tegenstander. De wereld is slechts een fractie van Zijn Koninkrijk. In de wereld wordt duidelijk welk mens daadwerkelijk liefde en rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan. En net als met fatsoen dat je moet doen ipv er over praten, zo is dat met liefde en rechtvaardig denken niet anders. Iemand die op zoek is naar liefde en rechtvaardigheid vindt dat niet bij mensen of bij instituten als kerkgebouwen. Daar is geen liefde en daar is geen vrijheid.

  Hij zal oordelen over elk mens dat Hem niet vindt tijdens dat korte leven op aarde. En gelukkig is Hij een liefdevolle God en zijn de interpretaties rond hel en verdoemenis ook weer religieus van aard en in de wereld geholpen om juist angst te veroorzaken om mensen te kunnen bezitten.

  De volmaakte liefde kent geen angst.

  In naam van Hashem Yahshua

 59. Een motief voor een daad kan uitwijzen of een daad vanuit het perspectief van de dader rechtvaardig tot stand gekomen is. Daarmee zeg ik nu niet dat het vernielen van bomen met ballen een rechtvaardige daad is geweest. De stelling geldt in algemeenheid.

  Wanneer gaat een daad tegen de liefde in? Als er van onrechtvaardig handelen sprake is. En dat weet je pas als je de beweegreden van de dader kent.

  In naam van Hashem Yahshua

 60. Ik geef u hier morgenavond of anders dinsdag antwoord op, althans dat is mijn voornemen.

  Fijne dag en wellicht tot later.

 61. Ook dat antwoord geef ik later Henk, net als het antwoord op de vraag waarom nu Weert. Ga zo met mijn dochter en kleinzoon naar het zuiden van Limburg, even er tussenuit. De sneeuw vormt geen beletsel. Mijn beroep was internationaal chauffeur en die paar centimeter die nu gevallen zijn die zijn dan een appeltje en eitje.

  Overigens mag wat mij betreft alles geburen om het hele stadhuis van Weert buitenspel te zetten, wat dat aangaat steun ik de Partij voor Weert van harte. De partij die het dichtst bij gedrag staat dat niet binnen een stadhuis past. Naar de etiquette van politici gemeten dan welteverstaan.

  En wat zijn etiquette? Wat mij betreft vormt die beroepsgroep de grootste legale criminele organisatie. Alles onder regie van het Vaticaan en de door haar opgerichte laatste afwijkende wereldmacht(Daniel7), de NWO. Onder toeziend oog en met instemming van Zijn grootste kleine tegenstander, afgod Allah.

  In naam van Hashem Yahshua

 62. Neem nu maar gewoon aan dat er zeer zeker een vorm van visuele beveiliging aanwezig is voordat we hier weer dagen met welles-nietes bezig zijn…

 63. Nou, de schoolmeester/juf Karpet beleert/kleineert zo ongeveer in elke reactie de deelneemers/sters. Wil deze gost-writer een reactie geven maar oeps…helemaal verdwenen. Zal vast over een paar dagen weer onder een nieuwe naam op het toneel verschijnen :-]

 64. Foei, het hoort niet. Maar zoveel aandacht krijgen, hebben deze waarschijnlijk onder invloed zijnde pubers niet verdiend.
  Negeren, geen nieuws, boompjes rechtzetten 5 nieuwe kerstballen en verder leven. Deze aandacht zet anderen die tegen de samenleving willen ageren in gang.

 65. Daar heb je zeker een punt en dit is van toepassing op alle zaken waar vooral negatieve aandacht om de hoek komt kijken.

  Het (voetbal)hooliganisme is hier een perfect voorbeeld van…

 66. Disqus
  Kan daar een boek over weg pennen, zinloos, zet anderen aan tot, soms erg zieke dingen, heb ze altijd binnen de beheer groep gehouden en puinhopen opgeruimd, voordat publiek het kon aanschouwen. Dan ga je toch zeker lachend die boompjes rechtzetten en optuigen dat geeft je ook nog energie. zeker niet de media inschakelen dat kost je energie en nogmaals dat zet aan tot. Degene die de fotootjes heeft geschoten had in dezelfde tijd alles recht kunnen zetten, maar deze vond zijn nieuwsberichtje belangrijker. Deze heeft er ook nog voor gezorgd dat deze stumpers een podium kregen met hun puberdaad, chapeau.

 67. Het wordt wel saai 🙂 maar…ben het weer voor 100% met je eens!

  Je ziet het overal terug. Het “geen woorden maar daden” lijkt met de dag verder zoek en dat is een slechte zaak…

 68. Je hebt volkomen gelijk, toen was ongeveer op de plek waar nu AH en Bibliocenter liggen de Miro (supermarkt) nog gevestigd en bestond het Munttheater nog niet. Je kunt je wel voorstellen dat die camera’s niet waren wat ze nu zijn. De politie kon er niets mee en toen zijn ze verwijderd en NOOIT meer teruggekomen. Ook nu (nog) niet!!

 69. Semi-openbaar: alleen toegangkelijk tijdens vastgestelde uren.
  De eigenaar is MVGM en die bepaalt zijn eigen beveiliging!
  Dus hangen er geen camera’s IN de Muntpassage!

 70. Zeker niet! Als je kunt aantonen waar ze in de Muntpassage zijn geplaatst geef ik mijn “ongelijk” meteen toe!!
  Er hangen geen camera’s IN de Muntpassage!

 71. Even de puntjes op de i…Het winkelcentrum is eigendom van Bouwinvest en is in beheer bij MVGM Winkelmanagement. Wordt vervolgd.

 72. Onderstaand de snelle reactie, nu het antwoord nog…

  “Vanuit eigenaresse hebben we uw mail ontvangen inzake de camera bewaking van WC de Munt.

  Dit inzake het vandalisme wat er afgelopen week heeft plaats gevonden.

  Kunt u ons aangeven wat uw rol is in het winkelcentrum?

  Bij ons bent u niet bekend, derhalve deze vraag.

  Ik verneem graag van u.”

 73. Als jij gelijk hebt vind ik het schande dat er geen camerabewaking aanwezig is. Ik wacht het antwoord af maar ga hier wel mee verder. ..

 74. Ik verleende maar om één reden mijn steun aan de Partij voor Weert en dat is omdat Theo dat vroeg. Dat was nog in de tijd dat ik een overtuigd atheïst was. Twee maanden nadat ik achter de schermen de PvW hielp, kwam totaal onverwacht de Schepper in mijn leven. Dit gebeurde niet van de ene op de andere dag -formeel wel- maar Hij is veel langer bezig geweest. Ik herkende echter niets. Reeds in 1990 kwam er een onbekende naast me in de bus zitten die me haarfijn wist uit te leggen wie ik was. Hij had ook een boodschap: Het zal allemaal niet meevallen maar het komt ooit goed. Kende die man niet en heb hem nooit meer gezien. Eigenlijk ook nooit veel meer aan gedacht. Dacht toen dat het een man was met veel mensenkennis en dat zijn vooruitblik betreffende mijn leven een goedbedoelde gok was. En na 1990 zijn er soortgelijke incidenten geweest die ik alle schaarden onder toeval, tot en met een kaart uit Jeruzalem in 2003 toe. Was van iemand die ik pas ooit één keer eerder zag en tevens een man die me met bemoedigende woorden zei dat ik aan mijn jongste dochter de zwaarste opgave zou hebben. Mijn dochter was toen een jaar of zeven. Ook deze man heeft gelijk gekregen. Op de dag dat ik haar uit het blijf van mijn lijf huis haalde met haar pasgeboren zoon van 3 weken, openbaarde al het wonderlijke met dieren, dingen en mensen zich tegelijk. Het was letterlijk op het moment ik haar ophaalde. Op dat moment kon ik niets anders meer dan denken dat er “een of andere God” moest zijn.

  Voorafgaande aan die dag, het was 18 maart 2016, was er al ruim drie jaar een heel scala aan zaken die niet normaal waren. Tot en met mijn eigen kinderen die me onbedoeld en onbewust met mijn grootste geheimen en gedachten confronteerden. Een keer kan toeval zijn, twee keer ook. Maar als dit aan de lopende band is en ook door buitenstaanders gebeurt, dan ga je echt achter je oren krabben. Daarnaast dus een ontzettende grote hoop gebeurtenissen meer die niet kunnen maar die ik als mensenwerk zag.

  Maar goed, terug naar Theo. Daar achter de schermen begonnen met het adviseren en schrijven van teksten. Tot aan de dag van 18 maart dus. Op dat moment veranderde mijn hele leven en was Weert voor mij ineens niet belangrijk meer. Door de gebeurtenissen de drie jaar eraan vooraf, verstond ik al langer Zijn taal en zo kon het gebeuren dat ik Hem kon aangeven dat Weert niet meer belangrijk was voor mij maar dat Hij daar door derden heen op antwoordde: “Waarom maak je je dromen niet waar?” “Ik zal je overal bij helpen als je in Mij gelooft” dat was de essentie van wat hij zei.

  Tja wat waren mijn dromen? Een rechtvaardige wereld, meer eigenlijk niet. En ik dagdroomde weleens hoe mooi het zou zijn als de praktische macht aan de kant geschoven kon worden met een partij hooivorken. Dat was dus hetgeen ik droomde vóórdat ik Hem kende.

  Maar goed, ik liet me aanmoedigen om de stap naar Weert toch te zetten en Hij leerde me vooral om inhoudelijk te blijven en me beter te beheersen. Hij wilde dat ik inhoudelijk zuiver zou blijven en Hij leerde me op Hem te blijven vertrouwen. Hij bewees in de tussentijd dat Hij inderdaad onmogelijk geachte situaties kon keren. Ben ruim een jaar sympathisant van de PvW gebleven en dat jaar was voldoende. Achteraf gezien is het denk ik een ideale stageplaats geweest. Heb me ook bij het opzeggen laten leiden door de fase in de relatie met Hem, in naam van Zijn Zoon. Dat was uw vraag @disqus_EDGDDPCmN8:disqus

  Adonai heeft me meer geleerd. Zo leerde Hij me door schade en schande heen wie Zijn Zoon Hashem Yahshua was en is en openbaarde Hij ook steeds meer over Zijn Koninkrijk. Daarnaast ging Hij door Zijn Boek op een manier die bij mij goed aansluit. En zo kom je erachter hoe kwalijk religies zijn, ook de christelijke. Hoe ontzettend vrijheidsberovend religies zijn, ook de christelijke. En kom je er ook achter hoe liefdevol Hij is en kom je er ook achter dat de geestelijke wereld inderdaad bestaat. En hoe groot die is. Daarnaast hoe machtig de Schepper is. En verder leer je met Zijn Geest de Bijbel lezen en zie je de actualiteit voorbij komen. En daardoor weet je ook dat de geschiedenis klopt. En verder een kort stukje toekomst dat met Zijn Geest duidelijk wordt. Kort omdat het meeste in Zijn Boek al gebeurd is. Kort ook, omdat Hij er inderdaad klaar mee is. De hoofdrolspelers uit Openbaring zijn inmiddels ook al gearriveerd. Het is alleen nog wachten op ook een goede profeet. Die echter kan alleen Hij bekend maken, zoals dat in de Bijbel ook staat.

  De christelijke stromingen zijn in de veronderstelling dat ze samen een gemeente moeten gaan vormen. Dit terwijl verreweg de meeste van Zijn kinderen niet meer tussen de muren van een kerkgebouw te vinden zijn, maar juist dichtbij samen leven met zowel Hashem Yahshua als Adonai. God maakt juist vrij, je kunt en mag helemaal zijn wie je bent. Hij verlangt alleen dat je eerlijk naar Hem toe bent, als ook naar andere mensen. Dit is dus de reden geweest voor Weert.

  En nu gaat mijn leven in alle vrijheid en veel geluk verder en is vooral Hashem Yahshua Degene met wie ik wandel en lief en leed deel. Hij is tevens Degene aan wie ik mijn leven te danken heb. Hem behoort dan ook de eer toe, ook met betrekking tot het schrijven van dit stukje tekst.

 75. “Helaas moet ik u mededelen dat wij naar externen geen mededelingen doen over het beveiligingsniveau van de Muntpasssage en/of winkels.

  Kan u in deze dus niet verder helpen.

  Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd”.

  Heb aangegeven dat ik naar een belanghebbende stap…Wordt vervolgd.

 76. Helemaal goed! Die zullen zeker een bijdrage kunnen leveren.
  Ik denk wel dat die camera’s van van Sloun zijn en dat deze ondernemer de enige is, die de beelden kan bekijken.
  Ongetwijfeld zullen de dader(s) te zien zijn.
  Maar toch, algemene camerabewaking is er helaas (nog) niet.
  Misschien dat al deze reacties stof tot nadenken kunnen geven aan de eigenaar/beheerder.
  (De reacties van Jeroen van Rosmalen tel ik even niet mee, want die heeft zelf al genoeg stof om over na te denken)

 77. Klopt Wullem.

  Blijft raar dat er vanuit eigenaar geen camerabewaking geregeld is. De tussenpersoon doet het eea af als zijnde “mogen/kunnen geen mededelingen doen mbt beveiliging” lekker makkelijk en goedkoop! Ze moeten zich wel gaan realiseren dat het heden ten dagen helaas een must is om hier in te investeren.

  Ik ga hier {hoe beperkt ook) wel mee verder.

  Groet.

 78. Ik antwoord nog één keer anders kunnen we wel tot Kerstmis doorgaan (2018).
  Mogelijk kan de persoon/het berdrijf welke de versieringen aanbrengt ook een bijdrage leveren. Daar zal toch ergens een schadeclaim moeten worden ingediend.
  Dan heb je de daders nog niet, maar wordt er misschien eens beter nagedacht door bijv. die tussenpersoon.

Comments are closed.