Vrouw overleden na brand

112 Brandweer Weert Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Update 16.00u – (Foto’s / video) De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd voor een woningbrand aan de Graafschap Hornelaan in Weert.

Bewoners van een appartementencomplex hadden een sterke brandlucht waargenomen. Ze wisten niet waar de brandlucht vandaan kwam en waarschuwde de brandweer. Tijdens het ter plaatse komen van de brandweer zag men bij een woning op de tweede etage rook naar buiten komen. De brandweerlieden spoedden zich naar binnen en wisten een vrouw uit het appartement te redden.

De brand was ontstaan in de keuken en is uit zichzelf gedoofd, vermoedelijk door het gebrek aan zuurstof. Het moet een hevige brand zijn geweest. De keuken was zwartgeblakerd. De bewoonster had rook ingeademd en de brandweer trof haar bewusteloos aan in de woning. De brandweerlieden hebben haar uit de woning gered waarna ze moesten overgaan tot reanimatie. Het slachtoffer is vervolgens met spoed overgebracht naar het naastgelegen ziekenhuis.

De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. De bewoners van de omliggende appartementen zijn door de politie geëvacueerd en opgevangen in het ziekenhuis.

Update

De bewoonster van een appartement aan de Graafschap Hornelaan is zondag rond 3.00 uur zwaar gewond geraakt ten gevolge van een woningbrand. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zij aan haar verwondingen is overleden, zo meldt de politie zondagmiddag.

Update 16.00u

Uit politie onderzoek in de woning is gebleken dat de oorzaak van de brand kortsluiting van de koelkast is geweest. Dit heeft geleid tot brand en rookontwikkeling. Er is dus géén sprake van brandstichting.

Video via Youtube

https://youtu.be/o4Qv7w0DBGg

[nggallery id=’5829′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie