Anton Moonen onderscheiden

Foto via: Rogstaekers

Op zaterdag 20 januari is Anton Moonen geëerd met de hoogste onderscheiding die Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers heeft ingesteld: “Commandeur in de Orde van de Rog”. Bij zijn afscheid als Boonte Aovendj-artiest werd Anton aan het einde van de 10e Boonte Aovendj compleet verrast.

Na zijn debuut in 1985 als “Urjanus, de broor van Urbanus” volgde in 33 jaar talloze types en sketches. Naast dit alles is hij al jaar en dag in de grote optocht en ’t toêt- en blaosfieëst te zien met zien VV de Geknakdje stieël en verder kunt u hem vinden in ieder café en bij alle vastelaovendj activiteiten in Weert en de boeëteni-jje.

Daarnaast hebben de Rogstaekers al vaak een beroep op ‘Toeën’ kunnen doen voor het presenteren van of het meewerken aan verschillende evenementen van de Rogstaekers.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl.