(Foto’s) Maandag 29 januari 2018 behoort de binnenstad weer toe aan alle boeren en boerinnen van Weert en omstreken.

De Umbelder maakte op het bordes van het Jacob van Horne Museum bekend wie de ouders, getuigen en het bruidspaar van 2018 waren geworden. Stadsprins Phil 1e sloot het onwettig huwelijk waarna de Deken het kerkelijk huwelijk inzegende.

Na afloop van de ceremonie werd aan de familie met het bruidspaar een receptie worden aangeboden. Later deze avond zal de boerenfamilie met een muziekgezelschap de stad intrekken alwaar men ze in de bezoekende horecagelegenheden ook nog kan feliciteren.

Om 24.00 uur zal de ambtenaar van de Burgerlijke stand, Stadsprins Phil, het huwelijk ontbinden en het bruidspaar weer met beide beentjes op de grond zetten.

Ouders bruidegom: Elian en Henk Coenen
Ze houden van reizen maar ook van vastelaovendj vieren, zijn allebei sportief bezig en spelen samen in de muziekkepel kepél Gootgemootj van Weert.

Ouders bruid: Anja en Geer Beris
Moeder werkt bij de grootste bank van ’t land. Gaat graag op vakantie en is regelmatig te vinden op het badmintonveld Maakt ook muziek bij een vastelaovendjkepel. Vader werkt bij Aon, spreek uit als Eeon, als accountmanager. Zit graag op zijn motor en speelt op de grote toêt bij de zelfde muziekkepel als zijn vrouw kepél Um te Bäöke.

Getuige bruidegom: Jack Cardinaal
Hij heeft jarenlang een eigen kroeg gehad samen met zijn broer en is nu ’t manusje van alles in de nieuwe kroeg van zijn broer. Zijn hobby’s zijn bier tappen, op stap gaan en lange reizen maken samen met zijn lieve vriendin.

Getuige bruid: Nancy Houben
Hobby’s zijn veel uit eten gaan en vakantie vieren. Haar werk ligt in een van de mooiste cafés op de Oelemarkt kefee de Brouwer samen met haar echtgenoot de knapste man van de Oelemarkt.

Bruidegom: Mieck Bensen
Zijn grootste hobby is vastelaovendjwagens bouwen met zijn eigen vereniging, hij hangt graag de artiest uit in de Wichter Boonte Middig, trekt de kar bij de Wieërter Elluf op vastelaovendjmaandag, daarnaast voetbalt hij in de zaal en op het gras bij M6. Tap graag een biertje maar drink ze liever zelf op. Studeert Technische Bedrijfskunde aan de Fontys. Hij is een zoon van Jos van Drina en Piet en van Karin van Riet van Geldorp.

Bruid: Laura Kappert
Dit meisje houdt van alles als het maar gezellig is, uit gaan eten met haar vriendje doet ze regelmatig. Vastelaovendj vieren van kind af aan meegekregen, haar broer is Jeugdpreens van de Rogstaekers geweest. Woont nu nog buiten Weert maar kan niet wachten tot ze weer terug kan verhuizen naar haar geliefde stadje. Werkt bij de kinderopvang op Schoor. Ze is een dochter van Karin de Barse en Desiré Kappert.

Kijk voor meer informatie op www.vvderogstaekers.nl