Brandweer blikt terug op 2017

1 reactie

(Foto’s) De brandweer van Weert heeft een druk jaar achter de rug. Samen met burgemeester Heijmans blikten de brandweerlieden tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op het afgelopen jaar.

De burgemeester uitte zijn waardering voor de helden die altijd klaar staan om de medemens en dieren te redden. Ook vroeg Heijmans aandacht voor de partners die naast de brandweerlieden staan. Zij blijven telkens thuis achter met het idee dat zijn of haar partner bezig is met de risicovolle hulpverlening.

Meldingen

Het aantal meldingen was in 2017 gestegen ten opzichte van het jaar 2016. Afgelopen jaar moest de brandweer maar liefst 530 keer uitrukken. In 2016 was dat 473 keer.

Er werd 146 keer voor een brand uitgerukt, 132 keer voor een ongeval en 88 keer voor een automatische brandmelding, die meestal loos alarm betrof. Daarnaast werd de brandweer van Weert 146 keer opgeroepen voor overige meldingen zoals ondersteuning van de ambulancedienst, redden van dieren, stankoverlast en dumpingen van drugsafval.

Nieuwe generatie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd afscheid genomen van drie brandweerlieden. Math Beunen, Herman Hendrix en Peter Rachmat hebben jarenlang bij de vrijwillige brandweer de medemens en dieren geholpen als ze in nood waren. Voor hen was er dan ook een dankwoord en cadeau.

Na het afscheid werd het stokje overgedragen aan drie de drie brandweerlieden van de brandweer Weert. Daan Maas, Eric Hendriks en Joey Van de Kruijs kregen op symbolische wijze de pager overgedragen van hun voorganger. De drie nieuwe vrijwillige brandweerlieden waren ook al actief bij de bedrijfsbrandweer van Trespa.

[nggallery id=’5971′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie