Feedback reactiesysteem

Vorige maand plaatsten wij een enquête met betrekking tot het reactiesysteem. We waren blij verrast met de honderden ingevulde formulieren die wij binnen kregen. Graag willen wij jullie daarvoor bedanken!

Uitslag

De uitslag was duidelijk. 29% gaf aan dat ze de reactiemogelijkheid graag helemaal ziet verdwijnen. 71% was voorstander om de mogelijkheid te laten bestaan en maatregelen te nemen.

Wat nu?

Een groot aantal mensen kwam met de suggestie om Facebook te koppelen. Dat gaan we dan ook doen. Straks kun je op WdG alleen nog een reactie plaatsen als je een Facebook-account hebt. Het is een maatregel om de anonieme reacties tegen te gaan, iets wat een hele grote wens is van veel bezoekers zo blijkt uit de feedback.

Andere sites zoals 1Limburg, Omroep Brabant, NOS en RTL Nieuws hebben hun reactiemogelijkheid al reeds uitgeschakeld. Zo ver gaan wij nu nog niet, maar mocht ondanks de nieuwe maatregel alsnog hinder worden veroorzaakt dan zal uiteindelijk ook op WdG de reactiemogelijkheid verdwijnen.

Aanscherping huisregels

Naast de technische oplossing gaan we ook de huisregels aanscherpen. We vermoeden dat sommigen – de alom bekende anonieme ‘reaguurders’ – het censuur gaan noemen, maar bij deze kondigen we het alvast aan. Dus bij deze ben je al op de hoogte gesteld. Achteraf gaan klagen heeft absoluut geen zin. Wij zullen ook geen verantwoording afleggen waarom we een reactie hebben verwijderd. Wil je het voorkomen? Dan is het advies om niet te reageren. Naast reageren op WdG kun je ook op Facebook zelf en Twitter reageren op de berichten. Er zijn dus diverse mogelijkheden om je mening te geven.

Wanneer

Achter de schermen wordt er gewerkt aan de technische invulling. Deze wordt een dezer dagen verder uitgerold en getest. Het kan dus zijn dan WdG enkele minuten onbereikbaar is. Je kan WdG overigens altijd volgen via onze app die te downloaden is via Google Play en de App Store van Apple.

Overige feedback

We hebben ook veel tips gekregen over onze berichtgeving. “Is dit nieuws?” is een veelgehoorde opmerking. WdG is niet alleen een nieuwssite, maar een platform met een grote diversiteit in de berichtgeving. Naast actualiteiten plaatsen we bijvoorbeeld ook vacatures, prijsvragen en wetenswaardigheden in de breedste zin van het woord.

Het is net als hagelslag voor op je boterham. Sta je in de supermarkt dan kun je kiezen uit melk, puur, kwinkslag, speculoos en zelfs vruchtenhagel. Jij kan zelf kiezen wat je leuk en lekker vindt. Zo werkt het ook op WdG. Lijkt het je interessant, klik je op een item. Lijkt het je niet interessant, dan klik je niet.

Tevens hebben we een leuke aantal suggesties binnen gekregen. Hier gaan we binnenkort mee experimenteren.