Plevuûs Maurice & Milan onthuld

(Foto’s) De vastelaovendjprinsen van 2017 Maurice I en Milan I hebben hun eigen plavuis gekregen. Deze nieuwe plavuis in de ‘Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad’ werd zaterdagavond onthuld.

Het winnende ontwerp voor de plavuis van 2017 is van Plien Geenen van IKC Leuken, de school waar jeugdprins Milan I in 2017 op school zat. De oud-prinsen Maurice I en Milan I hadden een presentatie verzorgd op school. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van Rick/Marktplaats Ku+Cu aan de slag gegaan met een ontwerp. Plien was natuurlijk ook aanwezig bij de onthulling en vormde het middelpunt.

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad. Inmiddels liggen er al meer dan 75 unieke plavuizen. De plavuis van Maurice en Milan is vereeuwigd op de hoek van de Driesveldlaan en de Parallelweg.

In november 2014 hebben de Aod Preense een prachtige full colour wandelgids uitgegeven, waarin de gehele wandelroute met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is o.a. te koop bij de VVV (Bruna). De meest actuele informatie over de Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.