Sluipverkeer wordt teruggestuurd

Maarheeze – (Foto’s) De gemeente Cranendonck heeft de proef om het sluipverkeer van de A2 te weren in werking gesteld. Er zijn borden geplaatst en sinds enkele dagen zijn er ook verkeersregelaars actief in Maarheeze.

Al jaren ervaren de inwoners van Cranendonck overlast van het sluipverkeer dat komt vanaf de A2. De overlast wordt met het jaar erger. Met name in Maarheeze staat het bijna dagelijks vast door het sluipverkeer. Men is de overlast zat en daarom zijn er maatregelen genomen om het sluipverkeer tegen te gaan.

In opdracht van de gemeente worden van maandag tot en met donderdag tussen 7.00 en 9.00 uur een aantal wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De wegen worden niet afgesloten voor bestemmingsverkeer, dus als men in Maarheeze moet zijn kan men er gewoon door.

Vanochtend werden er verkeersregelaars actief in Maarheeze. Het verkeer dat eigenlijk op de snelweg hoorde werd dan ook door hen teruggestuurd naar de A2. De maatregelen lijken te werken want het is een stuk minder druk in het dorp. Zo kunnen de ouders hun kinderen weer ‘normaal’ naar school brengen zonder zelf vast te komen staan of zonder dat ze bijna omver worden gereden door een forens met haast.

Nu wordt er nog gewaarschuwd, maar over enkele weken zal de politie gaan controleren en dan kunnen er ook boetes worden uitgeschreven.