STAR-project van start op Keent

(Foto’s) Op vrijdagochtend 26 januari werd tijdens het wijkontbijt het startsein gegeven voor een nieuw project in de wijk Keent. Dit project STAR genaamd staat voor Sportief, Teamwork, Acceptatie en Respect.

Een groep bewoners, organisaties in de wijk en jongeren uit de wijk nemen de taak op zich van STARambassadeur. Samen willen ze door deze principes te promoten de samenleving en de wijk nog mooier maken. Tijdens tal van activiteiten in de wijk zullen deze ambassadeurs de STAR principes naar buiten toe uitdragen. Zo zal er in april een “Beter een goede Buurt week” worden georganiseerd waar op 4 STAR pleinen activiteiten te bezoeken zijn. Ook zal er in deze week een kunstwijkwandeling plaatsvinden waarbij veel mensen uit de wijk samen hun kunst op diverse plekken exposeren. STAR staat gedurende heel 2018 centraal.

Tijdens het wijkontbijt stelden de jongeren zich voor, werd er een zelf opgenomen videoclip met het STARlied bekeken en werd de STARtaart van de maand uitgereikt. Deze taart is voor een bewoner of een groepje bewoners uit de wijk die zich inzetten volgens de STARprincipes. De eer van de eerste taart viel ten beurt aan Oma Annie en Opa Jo. Zij zijn een echte opa en oma voor veel bewoners en kinderen uit de wijk. Het ontbijt zelf was tot stand gekomen door Teamwork van vele organisaties en mensen uit de wijk. Met recht een echt STAR ontbijt.

Bekijk een ingestuurde bijdrage van het wijkontbijt.