Succes voor Masters van ZPC de Rog

Plaats een reactie

ZPC de Rog heeft afgelopen weekend maar liefst 3 dagen deelgenomen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen zwemmen in Terneuzen. Hier zwemt men in leeftijdscategorieën tegen elkaar. De leeftijd varieert van 20 tot maar liefst 91 jaar. De Rog behaalde in het totaal 21 medailles waarvan 8 goud, 6 zilver en 7 brons.

Goud was er voor Arianne Hamakers (50+) die iedereen verraste op de 50m vrije slag. Peter Bernsen (55+) en Glen le Clercq (50+) waren de besten op de 100m vrije slag. Na een spannende race miste zij beiden nipt, op 0,3 sec, het Nederlandse record. Peter behaalde dit weekend nog 3 maal zilver. Een zilveren plak was er ook voor Sandra Peeters op de 100m rugslag. Brons was er bij de dames verder voor voor Arianne op de 100m wisselslag, Esther Vergeest (40+) op de 200m wisselslag en voor Sandra vd Helm (40+) op de 200m vrije slag.

Bij de heren mochten Arjan Verheij (45+) op de 50m schoolslag en Roy le Clercq (50+) op de zware 200m vlinderslag brons in ontvangst nemen. De estafettes zijn altijd een spektakel om te zien en om aan deel te nemen. De zwemmers van de Rog laten zien dat zij ook in teamverband goed kunnen scoren. De heren Glen, Peter, Rob, Eric en Arjan hebben, in wisselende samenstelling, aan iedereen laten zien dat zij heersen in hun categorie door maar liefst 4 keer goud en 1 zilver bij elkaar te zwemmen.

Ook de dames Arianne, Esther, Ageeth en Sandra lieten hun handtekening achter en wonnen verrassend goud op de 4x50m vrije slag en zilver op de 4x100m wisselslag. Het 2e heren team (Frank, Wijnand, Cees en Roy) kon niet achter blijven en won ook 2x goud. Verder werd er in diverse teamsamenstellingen nog zilver en brons behaald.

Iedereen heeft serieus gestreden om mooie prestaties zowel individueel en als team neer te zetten. Er blijven voldoende sportieve uitdagingen over. Ze bereiden zich voor op het ONMK in Den Haag. Masters ZPC De Rog, een team op trots op te zijn!!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie