Binnenkort openen op de Oelemarkt een tweetal nieuwe kroegen hun deuren. Een mooie opsteker voor het uitgaansplein. De panden waar voorheen Café Os Mam en TimoZ in waren gevestigd worden momenteel onder handen genomen.

Cafe VIX

Aan de Oelemarkt 20 (voorheen Os Mam) komt Café VIX. Een kroeg waar je straks kan gaan genieten van o.a. een (speciaal) biertje en wat lekkers erbij. De jonge ondernemer uit Roermond heeft enorm veel zin om weer leven in de brouwerij te brengen. Het pand stond sinds augustus 2016 leeg. Café VIX zal ook overdag haar deuren gaan openen. Naar verwachting zal het café begin februari haar deuren openen.

Meer info: https://www.facebook.com/CafeVix/

Ierse Pub

Ook in het pand waar voorheen TimoZ in was gevestigd wordt volop geklust. Hier komt een “Irish Pub”, zo bevestigt de nieuwe uitbaatster. Ook hier kun je straks genieten van een drankje en wordt er een kleine eetkaart aangeboden. Verder zullen op een groot scherm sportwedstrijden worden getoond. Naar verwachting opent dit nieuwe cafe begin maart.

26 REACTIES

 1. Misschien ben je de enige alcolist die graag om 1 uur bier drinkt!!
  En als je op zaterdag
  Tot diep in de nacht getapt en gepoetst hebt. Dan heb je je rust nodig

 2. Wtf. Ga jij een zelfstandige vertellen hoelaat hij open moeten gaan ! Zodat jij als je zin en tijd hebt een koffie of pilsje nuttigd.
  Heel de oelemarkt zijn kroegen die s avonds hun omzet halen. En niet op zondag middag om 1 uur ALS DE ZON SCHIJNT

 3. Henk heeft gelijk,bij horeca gelegenheden horen terrasjes,geen discussie mogelijk!…..kijk eens rond in andere steden!!! Jij bent zeker horeca ondernemer,dan heb je er weinig verstand van!

 4. Nou, nog niet zo lang geleden waren er 2 die het begrepen…Jack en John. In het weekend (zomervakantie/bouwvak) met mooi weer vanaf vroeg in de middag het terras open en…volle bak! Dus wat Henk aangeeft is zo maf nog niet.

 5. Ik ben van mening dat de kastelijn de regels maakt als en hoe laat hij terras buiten zet!!

  En niet een paar pc-s*kk*ls die denken dat als ze met 1 koffie de Big spenders van Weert zijn.
  (Blijf maar gewoon achter de geraniums zitten op zondag!.)

 6. In die peroide die je beschrijft. Was het ook om 22 uur afgeladen vol in de kroeg en dat is ook al jaren niet meer.
  Tijden veranderen, net als openings tijden van de kroeg en terras

 7. Wat die kop koffie betreft heb je een dik punt: café is natuurlijk het Franse woord voor koffie. Om een of andere reden is men in zo’n koffiehuis (niet coffeeshop) ook alcoholische dranken gaan verkopen. En dan de term eetcafé’ (eetkoffie?).
  Open gewoon een kroeg waar je bier(en) tapt en desnoods een bitterballetje serveert.
  Deswelalteplus: veel sukses gewenst aan de nieuwe ondernemers!

 8. Volledig misplaatste reactie: Op de Oelemarkt (en ook de andere uitgaansgebieden) zie je op de zaterdag AVOND geen mens! De “stappers” komen (al dan niet volgetankt) vanaf 00.00 uur.
  Ik vraag me af waar de kroegbazen nog winst weten te behalen.

 9. Kijk, als iedereen nu eens zorgt dat de glazen terug in de kroeg komen ipv stuk gegooid over de straten was dit niet nodig.

 10. Na elke uitgaansavond op de Oelemarkt, is het de volgende morgen een grote rotzooi op de Oelemarkt…. Kapot glas, lege flessen, blikjes, plastic bekertjes, pizzadozen enz enz….de stinkende kroegen worden schoon gemaakt en de vuiligheid wordt met een bezem en trekker de Oelemarkt op geveegd.
  Het “volk” wat op de Oelemarkt komt ….gedraagt zich als ” mensen die een pan los hebben en/of amper de lagere school afgemaakt hebben”

 11. Als henk meerdere keren op mij reageert en andere dit ook doen is het topic een beetje verwarrend als buitenstaander.
  Dus mijn verstand is wel in orde, maar voor jou is het wellicht te moeilijk

  “Op de oelemarkt zie je geen mens” is iets anders dan niet druk.
  Dus schijnbaar is een kroeg op zaterdag nog net winstgevend genoeg om niet te sluiten.
  En voldoende winstgevend om op zondag om 1 uur geen terras buiten te zetten(waar mijn reactie mee begon)

 12. Lol, het is geen teken van zwakte!! Jij kan niet verder denken dat de kastelijn ook een leven heeft en dan niet alles draait om henk te pleasen.

 13. Hij verteld niet wat ze moeten doen maar geeft aan dat het wel een gemis is. Ik kan me herinneren dat 15 jaar geleden de Oelemarkt op zondagmiddag volzat. En dat uitbaters toen wel gewoon opstonden om hun terras buiten te zetten.

 14. In je laatste ‘zin’ geef je aan dat ze de lagere school juist WEL hebben afgemaakt, ook al is het met de hakken over de sloot.
  Ga alshetubelieft terug naar de kleuterschool en leer daar Nederlands schrijven!
  Zie je misschien ook wat Medelanders die leren spreken en schrijven!

Comments are closed.