(Foto’s) Van 10 januari t/m 18 januari vindt een tentoonstelling plaats over initiatieven die mensen met weinig inkomen nemen om hun bestaanszekerheid te verbeteren. Vandaag vond de opening van de tentoonstelling plaats in het Bibliocenter van Weert. De opening werd bijgewoond door wethouder Sterk en Van den Heuvel uit Weert en wethouder Smitsmans van Roermond.

De tentoonstelling is gedurende de openingstijden van de Bibliotheek te bezoeken. Ook zijn er twee momenten om bij de tentoonstelling vragen te stellen aan mensen die werken in Sociale Coöperaties: deze vragenuurtjes zijn op zaterdag 13 januari van 11:30 tot 13:00 uur en op woensdag 17 januari van 14:30 tot 17:00 uur.

Daarnaast is er op maandagavond 15 januari om 19:30 uur in het Bibliocenter te Weert, een workshop: Werken aan Bestaanszekerheid: Mensen van De Vrije Uitloop, een sociale coöperatie in Breda, vertellen hoe zij zich uit de bijstand proberen te werken en welke afspraken ze hebben gemaakt met de gemeente en het UWV om hiervoor tijd en ruimte te krijgen.

Mensen die actief zijn in de sociale coöperatie De Vrije Uitloop werken vanuit een collectief aan het opbouwen van bestaanszekerheid. Met toestemming van de Gemeente kunnen ze met hun werkzaamheden bijverdienen naast hun bijstandsuitkering.

Bovenstaande activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door: De Sociale Alliantie, Weerter Minima Groep, Wonen Limburg, Gemeente Weert, Punt Welzijn en Het Bibliocenter. Aanmelden voor de workshop kan via [email protected] of door te bellen met Bouke Kouters: 0611772996.

Na Weert gaat de tentoonstelling door naar Roermond. Wethouder Marianne Smitsmans van Roermond was in Weert om alvast de ‘peer’ over te nemen.