Wederom gaslek Diesterbaan

(Foto’s) De brandweer is zondagavond rond 17.45 uur gealarmeerd voor een gaslekkage op de Diesterbaan in Weert.

Buurtbewoners hadden op de hoek Diesterbaan / Rembrandtlaan een gaslucht waargenomen. Ze vertrouwden het niet en waarschuwden de brandweer. De brandweer kwam ter plaatse en er werd inderdaad een gasontsnapping waargenomen.

Het is voor de derde keer in korte tijd dat buurtbewoners worden geconfronteerd met een lekkage. Op 1 januari j.l. was er ook een lekkage aan de gasleiding ontstaan en op 18 januari j.l. was er een lekkage aan de waterleiding ontstaan na stormschade. Het derde gaslek is geconstateerd naast een waterpunt van WML.

Netbeheerder Enexis is ingeschakeld om het lek te dichten. De brandweer blijft aanwezig tot het mogelijke gevaar is geweken. Tot nu valt de gevaarzetting mee. Buurtbewoners hoeven in elk geval niet hun huis uit.