Weert scoort gemiddeld als fietsstad

Begin 2017 is er een enquête gehouden door de Fietsersbond voor de Fietsstad 2018 verkiezing.

Om de top 100 samen te stellen is naast de enquête ook gebruik gemaakt van objectieve data. Zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid fietspaden naast 50-kilometerwegen. Uiteindelijk heeft Weert een gemiddelde van 3,4 behaald (op een schaal van 1 tot 5). Dit komt neer op een gemiddeld resultaat.

Weert niet, maar wie dan wel?

Uiteindelijk hebben vijf steden gestreden voor de titel. De eindstrijd ging tussen Etten-Leur, Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer. Deze zijn nog eens onder de loep genomen door een deskundige jury. Hier heeft Houten uiteindelijk aan het langste eind getrokken.

Wil je weten hoe Weert en de omliggende gemeenten het gedaan hebben? Neem dan een kijkje op www.fietsstad2018.nl.

Interactieve kaart met scores

https://www.fietsersbond.nl/fietsstadverkiezing-2018/hoe-scoort-gemeente/