Auto over de kop na botsing UIT-bord

(Foto’s) De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 0.15 uur gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de snelweg A2 bij Weert.

In rijrichting van Weert naar Maastricht was ter hoogte van het La Place wegrestaurant een personenauto van de snelweg geraakt en vervolgens tegen het UIT-bord gebotst. Door de klap was de auto over de kop geslagen.

Voorbijgangers stopten en boden direct eerste hulp. Uit voorzorg werd ook de brandweer gealarmeerd, maar deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. Met een helpende hand van de politie-agenten en het ambulancepersoneel werd het slachtoffer op de brancard gelegd. Het slachtoffer is ter plaatste behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het overige verkeer op de snelweg ondervond minimaal hinder van het ongeval. De toerit naar de parkeerplaats Roevenpeel / La Place is tijdelijk afgesloten geweest vanwege bergingswerkzaamheden.