In het carnavalsweekend wordt op zondag 11 februari 2018 de grote Rogstaekersoptocht georganiseerd. Traditiegetrouw kun je naar deze optocht kijken, die over de binnenring van de Singels gaat. Wat betekent dit voor de bereikbaarheid van de binnenstad en het parkeren?

De optocht gaat over de Wilhelminasingel, Bassin, Kasteelsingel en Emmasingel. De ontbinding van de optocht is op de Emmasingel ter hoogte van de Waltoren.

Parkeren

De parkeergarages en parkeerpleinen die binnen de Singels liggen, zijn op 11 februari tussen 12.00 en ongeveer 18.00 uur niet bereikbaar. Daarnaast is ook de Centrumgarage aan de Driesveldlaan niet bereikbaar. Omwonenden die in deze garages parkeren, kunnen hun auto dus niet in- of uitrijden. Wel is de parkeergarage Stationsplein bereikbaar en is vanuit de wijk Fatima de parkeergarage Poort van Limburg bereikbaar.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers is de binnenstad zo veel mogelijk bereikbaar. Jouw fiets kun je gratis stallen in bijvoorbeeld de stallingen in de Hegstraat, het Stationsplein en de Parallelweg.

Bereikbaarheid binnenstad

Vanwege de optocht is de binnenring van de Singels vanaf 12.00 uur afgesloten voor het verkeer. De buitenring van de Singels blijft wel open voor verkeer. Daar rijd je in eenrichtingsverkeer richting Stadsbrug om de binnenstad te verlaten. Je kan vanaf 12.00 uur de binnenstad niet via de Eindhovenseweg inrijden, maar wel via de andere wegen vanaf de Ringbaan.

Daarnaast zijn de Parallelweg en de Driesveldlaan afgesloten. De carnavalswagens verzamelen op de Parallelweg en rijden via de Driesveldlaan naar de Wilhelminasingel. Kom je vanaf de Louis Regoutstraat en de Stationstunnel? Dan kun je dus niet afslaan richting Parallelweg/Driesveldlaan. Wel kun je afslaan richting Stationsplein / St. Maartenslaan.

Verder zijn vanuit de wijk Fatima de straten die uitkomen op de Wilhelminasingel afgesloten. Je kan de wijk Fatima verlaten door richting Kanaalzone te rijden en dan verder over de Ringbaan West. In het onderstaande kaartje kun je zien waar straten zijn afgesloten en hoe je Fatima kunt uitrijden.