Brandweer redt kat van dak

Maarheeze – (Foto’s) De brandweer is maandagochtend omstreeks 8.45 uur gealarmeerd voor een dier in nood in Maarheeze.

Bij een woning aan De Smelen zat een kat op de schoorsteenvan een woning. De kat was al een aantal dagen vermist. Toen de baasjes gisteren gingen zoeken hoorden ze gemiaauw bij de woning van de buren. De kat bleek hier op het dak te bivakkeren.

Het dier kan er op, dus ook weer eraf werd in eerste instantie gedacht. Maar de kat bleef miauwen en op het dak zitten. Uiteindelijk werd vanochtend toch maar besloten om de helpende hand van de brandweer in te roepen.

De brandweer kroop via een lange ladder het dak op. De kat schrok en verplaatste zich naar de nok van het dak. De ladder werd verplaatst en uiteindelijk liet de kat zich toch vangen door de brandweer.

Door de schrik zette het dier de nagels in de nek en het pak van een brandweerman. Het baasje wist de kat uiteindelijk van de brandweerman te halen en bracht haar naar huis.