33 jaar zat juwelier Van Sloun gevestigd in de Muntpassage. Nu de verbouwingsplannen van de Muntpassage concreet zijn geworden heeft dat ook gevolgen voor de juwelier. Ze moeten noodgedwongen hun geliefde pand verlaten.

Afscheid met pijn in het hart

Eulke en Peter staken samen met hun team hun hart en ziel in de zaak. Voor de eigenaren Eulke en Peter was het zelfs een soort ‘tweede’ huis. Ook hun zoon is opgegroeid in de juwelierszaak. Destijds was er zelfs een speciale babykamer op de bovenverdieping van de winkel ingericht zodat zowel de klanten als de zoon alle aandacht konden krijgen. Er is dus de afgelopen jaren een enorme emotionele band ontstaan met het pand en de klantenkring van Van Sloun. Intussen was hun zoon inmiddels klaargestoomd om de zaak te kunnen gaan overnemen.

Het deed Eulke en Peter dan ook bijzonder veel pijn toen een aantal weken geleden een aangetekende brief werd bezorgd met de mededeling dat ze het pand moesten verlaten. Het contract zou worden ontbonden. En dan niet omdat de zaken niet goed gaan, maar omdat het pand ruimte moet bieden voor de vernieuwde Muntpassage. “We hebben natuurlijk recht op huurbescherming, maar volgens de wet kan daarvan worden afgeweken wanneer het maatschappelijk belang zwaarder weegt dan het commerciële belang”, zo lichtten de eigenaren toe. Men heeft nog bezwaar aangetekend, maar uiteindelijk zijn er na constructieve gesprekken goede afspraken gemaakt.

Zoektocht naar ander pand

Van Sloun in de Muntpassage sluit in juni 2018 haar deuren. Momenteel is men al begonnen met de opheffinguitverkoop. “Het is de opheffingsuitverkoop van dit pand”, zo wordt benadrukt. Naast Weert heeft men ook nog een vestiging in Veldhoven. Daar kunnen klanten altijd terecht voor bijvoorbeeld de garantie van hun sieraden. Ondertussen is men naarstig op zoek naar een geschikt ander pand in Weert. Er is een emotionele band met Weert en ze willen dan ook hier graag blijven.

Genoeg leegstaande panden in Weert, maar een geschikt pand voor een juwelier is niet zomaar gevonden. Vergis je niet. Als juwelier moeten er veel meer beveiligingsmaatregelen getroffen worden dan een andere winkelier. Het opstarten van een nieuwe juwelierszaak is bijna onbegonnen werk omdat het erg veel kosten met zich meebrengt. Daarbij wil men hun producten zo goed mogelijk kunnen etaleren.

Er is nog geen geschikt pand gevonden, maar men heeft goede hoop. Men wil een goede keuze maken zodat de zoon van Peter en Eulke een goede start kan maken zodat hij nog jarenlang succesvol kan ondernemen in Weert. Tevens kan men dan aan de slag met een geheel nieuw concept.

Positief over Muntpassage

Hoewel het gedwongen vertrek de nodige emoties oproept, ziet men de nut en noodzaak van de vernieuwde Muntpassage in. “Het wordt een mooi nieuw winkelcentrum dat de ‘motor’ van Weert zal worden”, zo licht men toe.

Opheffingsuitverkoop

De komende weken gaat men door met de opheffingsuitverkoop. De kortingen lopen op tot 50%. Er worden de komende weken nog gewoon goederen geleverd, dus het aanbod blijft voorlopig nog op pijl. Dus wellicht kun je nog een mooi blijvend aandenken bemachtigen op een memorabele locatie. Daarna blijf je natuurlijk altijd welkom in de vestiging in Veldhoven en hopelijk ook snel op een nieuwe locatie in Weert.

* De Muntpassage is particulier bezit, en géén eigendom van de gemeente Weert.