Kat uren vast naast draaiende motor

Foto via Miriam Moonen

Een Brabantse kat heeft afgelopen weekend een hachelijke reis overleefd. Het dier heeft 2 uur bij een draaiende motor gezeten vanuit Breda naar Limburg, zo vertelt Miriam Moonen via Facebook.

De kat was ergens in Brabant in de motorruimte van een Volvo gekropen. Waarschijnlijk om de warmte op zoeken. De automobilist is vervolgens nietsvermoedend aan zijn reis begonnen toen hij plotseling tussen Roermond en Weert een vreemd geluid hoorde, zo vertelt Miriam aan Omroep Brabant. In Baexem werd de auto naar het autobedrijf waar Miriam werkt gebracht. Daar zag men tot hun grote verbazing de kat onder de motorkap zitten.

Nadat de kat was bevrijd sloeg deze op de vlucht. Ze was echter erg geschrokken en werd alsnog gevangen. Een dierenambulance heeft het de gehavende kat opgehaald en overgebracht naar het dierenasiel in Weert waar deze liefdevol wordt verzorgd. Ondertussen is via social media een zoektocht gestart naar het baasje van de reis-kat.