Lek in hoofdgasleiding Ringbaan-Oost

(Foto’s) De brandweer en politie zijn zondagavond omstreeks 23.15 uur gealarmeerd voor een gaslekkage op de Ringbaan-Noord in Weert.

Wandelaars hadden bij het fietspad een de zijde van Leuken een gaslucht waargenomen. De brandweer kwam ter plaatse en uit metingen bleek dat er inderdaad sprake was van een lekkende gasleiding. De brandweer stelde de omgeving veilig en waarschuwde netbeheerder Enexis.

De monteur van Enexis constateerde dat er een lek was ontstaan aan de hoofdleiding (8-bar). De hoeveelheid gas dat uit de leiding kwam bleef in zoverre beperkt dat alleen de directe omgeving moest worden afgezet ten behoeve van de veiligheid.

Naar verwachting zal Enexis nog de gehele nacht bezig zijn met de reparatie. Eerst moet een plan van aanpak worden gemaakt om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zeker met de verwachte minimum buitentemperatuur van -4 graden Celcius wil men zo min mogelijk huishouders in de kou zetten. Naar verwachting zal men morgenvroeg beginnen met de graafwerkzaamheden.