Leergeld Weert helpt meer kinderen

Algemeen Cranendonck Regio Weert Reageer 2 min. leestijd

De stichting Leergeld Weert e.o. heeft in 2017 liefst 647 verschillende kinderen uit Weert, Nederweert en Cranendonck geholpen die opgroeien in armoede.

De hulp bestond uit het betalen van contributies van (sport)verenigingen, zwemlessen, binnen- en buitenschoolse activiteiten en het beschikbaar stellen van fietsen en computers. De kosten van deze hulpverlening waren in 2017 ruim 151 duizend euro. Deze gelden zijn afkomstig van sponsoren, de drie gemeenten, de provincie Limburg en het rijk. Hieruit blijkt dat de aandacht voor armoede gelukkig erg groot is.

Leergeld heeft in 2017 maar liefst 20% meer kinderen kunnen helpen dan in 2016. De uitgaven voor hulpverlening stegen met liefst 48% ten opzichte van het jaar ervoor. Leergeld werkt hierbij nauw samen met andere organisaties zoals JeugdSportFonds, JeugdCultuurFonds, Jarige Job en Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen in onze regio een goede start te kunnen geven.

Ook in 2018 verwacht Leergeld Weert e.o. in alle drie de gemeenten wederom een toename van het aantal kinderen dat geholpen wordt. Helaas groeien er nog teveel kinderen op in armoede die niet worden bereikt. Leergeld hoopt dan ook dat steeds meer ouders gewezen worden op de mogelijkheden die Leergeld biedt om hun kinderen te laten deelnemen aan de samenleving.

Leergeld is een vrijwilligersorganisatie. Hierdoor zijn de overheadkosten nog geen 3%. Meer informatie kun je lezen op www.leergeld.nl/weert. Hier is ook het Jaarverslag 2017 in de vorm van een factsheet en voorzien van praktijkvoorbeelden te lezen. Via de website kunnen ouders ook aanvragen doen voor hulp.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie