Bus met wintersporters strandt op A2

(Foto’s / video) – De hulpdiensten zijn vrijdagavond gealarmeerd voor een ongeval op de snelweg A2 tussen Weert en Kelpen-Oler.

Een bus vol studenten van de Technische Universiteit Eindhoven was onderweg naar Frankrijk om te gaan genieten van een welverdiende wintersport. Vlak na een tussenstop bij het LaPlace restaurant bij Nederweert begon de bus te rammelen, zo vertelden de studenten. De bus had een klapband gekregen en een groot deel van deze band kwam op de snelweg terecht. De band raakte hierbij een aantal andere auto’s.

Wonder boven wonder bleven zowel de inzittenden van de bus als de bestuurders van de betrokken personenauto’s ongedeerd. De bus en twee personenauto’s raakten licht beschadigd.

Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse en heeft de band van de bus vervangen. De studenten zochten ondertussen een veilige haven onder het Kelperviaduct om wat dans- en zangacts uit te voeren of de monteurs en chauffeurs te supporten. Enkele honderden meters verderop werden de licht beschadigde auto’s afgesleept en naar een veilige parkeerplaats gebracht.

Nadat de band van de bus was vervangen was er een applaus voor de monteurs en konden de studenten hun weg naar het wintersportgebied in Frankrijk vervolgen.

Video met (luid) sfeerfragmentje onder het viaduct

https://youtu.be/XdguceGxetg