Engelse touringcar vast in akker

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s / video) Een Engelse touringcar heeft zich vrijdagmiddag vastgereden in een akker aan de Achterste Singel in Weert.

De buschauffeur had net een groep kinderen uit Engeland naar hun vakantiebestemming gebracht die dit Paasweekend in Weert komen doorbrengen. Via de Geuzendijk reed de chauffeur richting Boshoven om naar zijn verblijfslocatie te rijden. Maar de chauffeur had niet gerekend op de lage spoortunnel. Er zat niets anders op dan om te keren. De chauffeur reed vervolgens de Achterste Singel op waar bij via het naastgelegen akker wilde keren. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan. De bus reed zich vast in de drassige akker.

De chauffeur deed verwoede pogingen om zijn bus uit de akker te krijgen. Echter het gevolg was dat de bus steeds dieper de modder in zakte. Buurtbewoners schoten te hulp en kwamen met o.a. twee tractoren naar de locatie om de bus eruit te trekken. Met verenigde krachten bleken net niet afdoende om de bus uit de akker te krijgen. Ze kregen de bus er deels uit, maar de operatie had ondersteuning nodig. Nadat een sleepketting sneuvelde werd besloten om een sleepbedrijf te bellen.

Een groot geel trekpaard van Herpertz was uiteindelijk de redder in nood. Met een lier kon de touringcar uiteindelijk uit de akker worden getrokken waarna de bus z’n weg kon vervolgen.

Video via Youtube

https://youtu.be/RG1BzbVucbA

[nggallery id=’6266′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie