Foutparkeerders hinderen stalling

(Foto’s) Het uitgaanspubliek kon zaterdag en zondag geen gebruik maken van de bewaakte fietsenstalling op het Kasteelplein.

De oorzaak was het tijdelijke parkeerverbod dat massaal genegeerd werd, zo meldt de politie via Twitter. Omdat er zoveel auto’s stonden geparkeerd kon de fietsenstalling niet worden opgebouwd. Het stappubliek moest de fietsen elders stallen en dat zorgde voor een ordeloos geheel aan fietsen in het uitgaansgebied.

Deze avond werd er een pak printpapier uit de kast getrokken op het politiebureau, een volgende keer komt het bonnenboekje uit de zakken. Door middel van pamfletten werden de foutparkeerders dit keer gewaarschuwd. Ze kregen een A4’tje onder de ruitenwissers met de tekst erop: “Bespaar een boete van 95 euro en respecteer een volgende keer het parkeerverbod.” Je bent dus gewaarschuwd.