Grote belangstelling voor Hornehoof

Plaats een reactie

(Foto’s) Zaterdag was het het fonkelnieuwe woonzorgcentrum Hornehoof voor het eerst toegankelijk voor grote publiek. Stichting Land van Horne en Wonen Limburg organiseerden zaterdag open dag. Honderden mensen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen.

Het thema van de open dag was: Kloppend hart van zorg, welzijn en wonen. De bezoekers mochten kijken en beleven hoe het is om in het nieuwe Hornehoof te wonen, om er zorg te ontvangen, te werken of vrijwilligerswerk te verrichten. Een uitgestippelde route leidde de bezoekers langs diverse ruimtes en informatiestands, waardoor zij ervaren wat er allemaal in dit moderne woonzorgcentrum gebeurt.

Hornehoof is een nieuwbouwproject van Wonen Limburg. Waar eerst de Torenflat en zorgcentrum Van Berloheem stonden, staan nu drie prachtige gebouwen waarin mensen zelfstandig wonen in de 30 grote zorgappartementen, thuiszorg ontvangen of beschermd wonen in de vijf groepswoningen voor ouderen met dementie of zelfstandig wonen in de 59 huurappartementen van Wonen Limburg.

Ook zijn er verblijfsmogelijkheden waar mensen revalideren. In het woonzorgcentrum zelf is de gezellige ontmoetingsruimte ’t Gaffel de centrale plek. Bewoners en buurtgenoten ontmoeten elkaar hier onder het genot van een kopje koffie of tijdens een van de vele activiteiten die een groep enthousiaste bewoners organiseert.

Bekijk een sfeerimpressie van de druk bezochte open dag.

[nggallery id=’6212′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie