Positief manifest huurders Cwartier

Plaats een reactie

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Graag willen de huurders van Cwartier de Weerter politici iets meegeven. Ze hebben een manifest gemaakt omdat volgens de oorspronkelijke plannen de sloop van het oude gemeentehuis aan de Beekstraat steeds dichterbij komt. Dat wil men niet. In de komende raadsperiode zal er waarschijnlijk een beslissing over worden genomen en dus willen de huurder middels een manifest de toekomstige gemeenteraad aan het denken zetten.

In het oude gemeentehuis komt in diverse programma’s aan bod. De huurders en verhuurder hopen dat hun positieve ervaringen binnen Cwartier de politieke partijen helpt bij het maken van de juiste keuzes voor een duurzame toekomst. In het manifest geeft men aan dat het pand met een relatief lage investering geschikt te maken is voor een gebruik voor de toekomst. Niet alleen het huidige gebruik laat dat zien, maar ook voorbeelden elders in het land (bv. Philips terreinen Eindhoven). “Daarnaast is het hergebruik van dit pand veel duurzamer voor onze samenleving”, aldus de huurders.

In het oude gemeentehuis in Weert gebeurt een heleboel

• Er huren 80 kleine ondernemers, met name startups, zzp’ers en innovatieve concepten.
• Er ontstaan vernieuwende en ongewone combinaties van zzp’ers/zorginstellingen en andere ondernemers. Verbindingen die leerzaam zijn voor start-ups en die bijdragen aan de oplossingen voor de stad van de toekomst.
• Vele ouderen en zorgbehoevenden bezoeken het gebouw voor gezellige ontmoetingen en dagbesteding.
• Er zitten diverse welzijns- en zorgorganisaties (bijvoorbeeld Vincent van Gogh, PsW, Punt Welzijn en Virtus Zorg) die elkaar vinden. Ze delen kennis en ruimten, en dat is in het voordeel van de cliënt.
• Het gebouw is een duurzaam concept: alle materialen zijn hergebruikt. (Het gebouw slopen zou niet alleen kapitaalvernietiging zijn, maar ook een enorme aanslag op het milieu).

Lees het manifest (PDF)

http://iwdg.nl/2FsSOG0

Wat vind jij?

Kan peiling niet laden.

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen op de peiling? Klik dan hier: http://iwdg.nl/2D9PZbe

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie