Lintjes voor Cardinaal & Kusters

(Foto’s) Op dinsdag 27 maart ontvingen de heer J.M. (John) Cardinaal en de heer L.C.G. (Leon) Kusters een Koninklijke onderscheiding. De onderscheidingen zijn uitgereikt door burgemeester Jos Heijmans. Beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

John Cardinaal

De heer Cardinaal was van 14 maart 2002 tot 27 april 2010 raadslid in de gemeente Weert, namens de VVD. Op 27 april 2010 werd hij benoemd tot wethouder, een functie die hij tot 2014 uitoefende. Vervolgens was de heer Cardinaal in de afgelopen raadsperiode wederom raadslid.

In de periode 1995 tot 2005 was de heer Cardinaal bestuurslid van Stichting Oelemarkt Promotion. Van 1995 tot 2009 was hij ook bestuurslid van Koninklijke Horeca afdeling Weert. Daarnaast was hij trainer van de jeugd van SV Laar en begeleider van de jeugd bij Fortuna Sittardia. Verder was hij van 2015 tot 2017 interim voorzitter bij HV Rapiditas. De heer Cardinaal is oprichter en sinds 2015 voorzitter van de Stichting Gaan voor Goud.

Leon Kusters

De heer Kusters was vanaf 23 mei 2007 raadslid in de gemeente Weert, namens Weert Lokaal. Daarvoor was hij in de toenmalige gemeente Stramproy van 1987 tot 1996 raadslid, namens Royer Belang, en vanaf 1 november 1989 ook wethouder en loco-burgemeester.

Van 1980 tot 2006 was de heer Kusters lid van het Korps Nationale reserve. Daarnaast was hij in 1987 een van de oprichters en eerste secretaris van de Tour- en Wielerclub Stramproy. Verder was hij jarenlang veilingmeester tijdens de jaarlijkse vlooienmarkt van buurtvereniging Breyvin. Ook is hij vanaf 2010 voorzitter van Schutterij Sint Antonius Stramproy. De heer Kusters is hij al vele jaren “watergever” van de bloemen in de Hanging Baskets, die Stramproy in de zomermaanden opfleuren.