Man vraagt kinderen om te plassen

De scholen in de wijk Boshoven hebben in een gezamenlijk bericht aan de ouders gewaarschuwd voor een opmerkelijke situatie. Een aantal kinderen vertelde tegen het schoolpersoneel dat een net geklede man de kinderen zou hebben gevraagd om vuur uit te plassen.

In het waarschuwingsbericht vertellen de scholen dat de man, die er netjes uitzag, de kinderen aansprak met een spannend verhaal over speurtochten die hij organiseert. “Een heel boeiend en ook geloofwaardig verhaal”, aldus de scholen. Op enig moment kwam ter sprake dat het tijdens de speurtocht kan gebeuren dat er ergens vuur is en je geen water bij je hebt. Oplossing: het vuur uit plassen… De man deed dit daadwerkelijk voor aan de kinderen en nodigde de kinderen uit het vuur ook uit te plassen.

Wees alert

De scholen vragen alle ouders alert te zijn en in gesprek te gaan met hun kind(eren) om uit te leggen dat dit soort voorstellen van deze man niet kunnen. De politie is op de hoogte gesteld en de wijkagent van Boshoven houdt een extra oogje in het zeil.

Schennispleger

Vandaag meldt de wijkagent van Weert-Zuid dat ze een mogelijke schennispleger in de kraag hebben gevat. Een alerte getuige noteerde een kenteken en maakte een foto van de auto waarna de politie een verdachte kon aanhouden.

De man is ingesloten voor nader onderzoek. Een woordvoerder kon dinsdagmiddag niet bevestigen of er een verband is tussen de plassende man op Boshoven en de aanhouding van een mogelijke schennispleger. Nader onderzoek moet daarover duidelijkheid geven.