Werk aan riolering Roermondseweg

De gemeente Weert laat werkzaamheden uitvoeren aan de riolering in de Roermondseweg, tussen de Ringbaan Oost en de rotonde naar Moesdijk/Middelstestraat. Het werk start op maandag 12 maart. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden vrijdag 16 maart afgerond.

De werkzaamheden vinden plaats omdat uit inspecties blijkt dat het riool gerenoveerd moet worden. GMB Rioleringstechnieken voert de renovatie uit, in opdracht van de gemeente Weert. De voorbereidende werkzaamheden vinden ’s nachts plaats vanaf deze week tot en met 16 maart.

Verkeersmaatregelen

Om de riolering veilig te kunnen renoveren, wordt van 12 tot en met 16 maart één rijbaan afgesloten voor verkeer. Dat gaat om de rijbaan in oostelijke richting. Dit verkeer wordt omgeleid. Het verkeer in westelijke richting kan normaal doorrijden.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden (van 5 tot en met 9 maart) blijft ’s nachts de rijbaan open. Het verkeer wordt door verkeersregelaars geleid.

Rioolrenovatie

De renovatie gebeurt via de zogenoemde kousmethode, ook wel relining genoemd. Door in het bestaande riool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Nadat de nieuwe buis volledig is uitgehard (binnen één dag) worden de aansluitingen weer geopend en kun je weer normaal gebruikmaken van het riool. Dankzij deze methode hoeft de straat niet opengebroken te worden, waardoor de (verkeers-)hinder tot een minimum beperkt blijven.

Meer informatie

Heb je vragen? Kijk dan op www.gmbinuwbuurt.eu of neem contact op met GMB Rioleringstechnieken via telefoonnummer (088) 885 42 00 of e-mail [email protected] Vraag hierbij naar de projectleider, Bart Schoemaker.