Ospel – Het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan een woningoverval in Ospel. De overval vond plaats op zaterdag 5 augustus 2017. Rond 20.45 uur drongen drie gemaskerde en bewapende mannen de woning aan de Klaarstraat binnen. Het bleek te gaan om een nep-arrestatieteam.

13-jarige jongen

Een jongen van 13 uit Ospel was die avond alleen thuis toen de overvallers binnenstormden die zich voordeden als een arrestatieteam van de politie, zo is te zien op camerabeelden. De beelden werden dinsdagavond getoond in het tv-programma.

Op bewakingsbeelden is dan te zien dat om 20:25 uur een BMW het terrein van het bedrijf oprijdt. Er stappen drie personen uit, met kleding van een arrestatieteam aan. Ze hebben stormrammen bij zich en forceren de voordeur. Zodra ze binnen zijn, wordt een pistool op het hoofd van de zoon gezet en wordt hij getiewrapt. De overvallers roepen: “Wij komen voor illegale wapens”. De jongen gelooft dat de mannen een echt arrestatieteam zijn.

Vader meteen naar huis

Een fietser die langs het bedrijf rijdt ziet de mannen het huis binnenvallen en vindt het vreemd. Hij belt een persoon op, die op zijn beurt de vader van de 13-jarige jongen belt. De vader gaat samen met de man die hem gebeld heeft direct terug naar de woning. Beiden worden bij aankomst in de woning direct bedreigd, op de grond gedwongen en getiewrapt en hen worden een gouden horloge Rolex van het type Yacht-master en een horloge Breitling type navytimer afgenomen. De daders doorzoeken het huis en nemen ook daar nog sieraden mee.

Nep-arrestatieteam

De overvallers droegen een soort hesjes waar het woord ‘politie’ op stond. Waarschijnlijk hebben ze die nagemaakt, zodat ze lijken op echte hesjes van een arrestatieteam. Eén verdachte is inmiddels opgepakt in Sittard maar daarmee is de zaak nog niet rond. Wat de politie weet is dat de daders met een licht Limburgs accent spraken. En wat verder opvalt is het verschil in lengte. Een van de drie is 1.90 tot 1.95. Van de andere twee is de ene een stuk kleiner, zo’n 1.80.

Meer informatie

Alle informatie over deze zaak kun je teruglezen via de website van Opsporing Verzocht. Wellicht kun jij helpen om deze zaak op te lossen. Bekijk alle informatie en telefoonnummers via: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/jongen-13-thuis-overvallen-door-nep-arrestatieteam/

Video bewakingsbeelden via Youtube

https://youtu.be/UgDLSkDLGak