Perceel en gebouwen op slot

112 Algemeen Cranendonck Regio Reageer 1 min. leestijd

Maarheeze – Burgemeester de Wijkerslooth van de gemeente Cranendonck heeft besloten een gedeelte van de bedrijfsgebouwen aan de Horriken 1 in Maarheeze tijdelijk te sluiten nadat bij een brand op 10 oktober 2017 een hennepkwekerij was aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

Een gedeelte van de bedrijfsgebouwen is gesloten tot 22 augustus 2018. Tot die tijd is het verboden de gebouwen te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel en de gebouwen is vooraf per brief geïnformeerd.

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie